Pula, 31. 05. 2006 - Policija i forenzièari na mjestu ubojstva u novogradnji na pulskoj obali. foto FaH

ZNATE LI KOLIKO BI HRVATA CINKALO SUSJEDE ZBOG OKUPLJANJA? Evo rezultata ankete!

Podijeli

Ideja Stožera i ministra Vilija Beroša o tome da susjedi prijavljuju kućne zabave policiji u javnosti je dočekana s prilično kritičnim tonovima, pa tako mnogi kažu da je to povratak u vrijeme UDBE i OZNE, kad se očekivalo od građana da cinkaju svoje susjede i prijatelje – kako i sami ne bi došli na udar kao neprijateljski elementi.

Slobodna Dalmacija je zato, želeći saznati što građani stvarno misle o toj ideji cinkanja, u jučerašnjoj anketi postavila pitanje svojim čitateljima bi li prijavili susjeda zbog organiziranja kućne zabave, a evo kako su čitatelji odgovorili.

Čak 72 posto njih kliknulo je na odgovor: “Ne pada mi napamet, neka se ljudi zabavljaju”. Deset posto ne zna što bi napravilo u ovoj situaciji, dok se samo 18 posto izjasnilo da smatraju kako je riječ o neprimjerenom ponašanju zbog čega bi prijavili susjeda.

Podsjetimo, ako organizirate privatno druženje za više od desetero ljudi, pa vam policija pokuca na vrata, pema zakonu koji se tek treba izglasati u Saboru, prijeti vam kazna do deset tisuća kuna.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako policija nema namjeru “samoinicijativno okolo tražiti izvore privatnih događanja”, te da očekuje od građana da prijavljuju kućne zabave u svom susjedstvu ako žele dobro sebi i drugima.

Pitanje je sad: imate li, dakle, “građansku svijest” kakvu od vas očekuje ministar Beroš ili ćete, ipak, začepiti uši u nastojanju da zadržite dobrosusjedske odnose? Koja je vaša odluka?


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Kupujete božićno drvce? Smijete, ali stožer ima jedan uvjet…
>>> Pijan došao kući s ljubavnicom i zatražio od žene da im spremi večeru – evo što mu se dogodilo!
>>> BEROŠ: “Razmišljamo o zatvaranju šoping centara. Nitko me nije obavijestio da je pacijent preminuo u Areni”
>>> FACEBOOK KREĆE U CENZURU: Blokirat će sve “lažne i neutemeljene” tvrdnje o cjepivu
Komentari

Najnovije