Foto: Facebook/Shutterstock

Znanstvenica otkrila: ‘Evo što se nalazi u Pfizerovom cjepivu, ne dajte da vas lažu’

Podijeli

Odlučila je iskoristiti svoju diplomu iz biokemije i otkriti što se zaista nalazi u Pfizerovu RNK cjepivu

Isidora Stanković, doktorandica biomedicinskih znanosti zaposlena na američkom koledžu Weill Cornell Medicine u New Yorku, raščlanila je sastav trenutno najpopularnijega cjepiva protiv covida-19.

Weill Cornell Medicine, gdje radi ova mlada znanstvenica iz Srbije, jedna je od najbolje rangiranih medicinskih i postdiplomskih škola u zemlji, koja teži izvrsnosti u obrazovanju budućih svjetskih zdravstvenih vođa.

Stanković je na Facebooku objavila svoju detaljnu analizu cjepiva koje su razvile tvrtke Pfizer i BioNTech, kako bi napokon stala na kraj nagađanjima i skepsi koju još uvijek izražava određeni broj građana, prenosi Magazin.Hr

“Odlučila sam iskoristiti svoju diplomu iz biokemije i otkriti što se zaista nalazi u Pfizerovu RNK cjepivu. Ne dajte da vam lažu, čitajte do kraja!”, napisala je srpska znanstvenica pa u nastavku izlistala sve sastojke ovoga cjepiva:

– BNT162b2 iRNK – modificirani RNK šiljak (S) proteina koronavirusa, ovdje pod nazivom BNT162b2.

– Polietilen glikol (PEG) – molekula koja se nalazi u brdu prirodnih proizvoda i milijardi lijekova. Koristi se i u laksativima ili npr. da omekša sladoled (onaj na točenje). Ovdje je u skupini masti.

– ALC-0315 = (4-hidroksibutil) azanedil)bis (heksan-6,1-dil)bis(2-heksildekanoat); ALC-0159 = 2-[(polietilen glikol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamid; 1,2-Distariol-sn-glicero-3-fosfoholin kolesterol. Ovo su masti. Stvaraju lipidni mjehur oko RNK molekule i tako je štite od razgradnje.

– Kalcijev klorid, kalcijev-dihidrogen-fosfat, natrijev klorid, dinatrij-hidrogen-fosfat-dihidrat. Ovo su soli. Stvaraju koncentraciju iona u mjehuru.

– Sukroza – šećer. Radi isto što i soli. Ako koncentracija šećera i soli nije optimalna, RNK se lako razgrađuje.

– Dihidrogen monoksid – voda. Rastvarač.

Reših da iskoristim svoju diplomu biohemije i otkrijem šta je zaista u Pfizer RNK vakcini. Ne dajte da vas lažu, čitajte…

Objavljuje Isidora StankovicPetak, 11. prosinca 2020.

“Poruka priče: Nije sve što zvuči “opasno” jer smo bježali sa satova kemije zaista i opasno. Poruka priče 2: Ovo cjepivo je toliko prirodno i organsko da od njega možete napraviti bakin kolač”, zaključila je Stanković.

Ova mlada znanstvenica posljednjih je mjeseci aktivno uključena u detaljna objašnjenja čitave problematike u vezi s koronavirusom, isključivo iz znanstvene perspektive i na Facebooku ima veliki broj pratitelja iz Srbije. Inače, Stanković se Pfizerom cijepila još u siječnju, o čemu je također detaljno progovorila u jednoj od svojih objava.

Dve doze iRNK vakcina snižavaju mogućnost infekcije virusom SARS-CoV2 za čak 90%, prema novoj studiji objavljenoj na…

Objavljuje Isidora StankovicUtorak, 30. ožujka 2021.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> MEDICINSKO ČUDO: Čovjeku (61) potpuno nestao rak nakon što je dobio koronu
>>> Mesić: ‘HOS nije oslobodio Hrvatsku, njihov pozdrav treba zabraniti’
>>> OPA! BEROŠ UHVAĆEN S ”RUKAMA U PEKMEZU”: Prijatelju dodjeljivao milijunske poslove
>>> Od 1. svibnja uvode se nove promjene vezane za automobilske gume!
Komentari

Najnovije