Četvrtak, 26 studenoga, 2020

ZNAKOVITA ŠUTNJA! OVO NIJE SLUČAJNO: Pupovac odlazi iz politike?

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš ovih je dana postavio prilično precizan ultimatum Miloradu Pupovcu, ali i premijeru Andreju Plenkoviću. Naime, on, ali i prvi čovjek HSLS-a Darinko Kosor, od Pupovca zahtijevaju ispriku zbog usporedbe Hrvatske s NDH-a. U suprotnom, razmislit će o odlasku iz koalicije. Međutim, Glavaš kako je sam naveo, problema s koalicijskim partnerom SDSS-om nema, ali mu je Pupovac trn u oku. “Nemam ništa protiv te stranke. Ali, vrijeme je da se Pupovac konačno makne iz politike i da mlađi članovi SDSS-a kreiraju stranačku politiku”, poručio je Glavaš, koji, kako se doima, nije daleko od istine. U redovima predstavnika srpske manjine stvari se izgleda slažu tako da se Pupovca otpravi u mirovinu.

Prije nekoliko dana održano je predsjedništvo SDSS-a, ali predstavnicima medija nije se obratio Pupovac već potpredsjednica stranke Dragana Jeckov u društvu Borisa Miloševića. Oni su dali potporu Pupovčevoj retorici. I raniju konferencija za medije, koja je bila zakazana za prošli četvrtak, SDSS-ovci su naprasno otkazali.  To nisu jedina događanja u kojima se mogao steći dojam da Pupovac nije u prvom, već u drugom planu. Nedavno je tako Boris Milošević imenovan novim predsjednikom Srpskoga narodnog vijeća čime je Pupovac eliminiran s čela te funkcije i to nakon 22 godine. Trenutačno Pupovac obnaša dužnost predsjednika Savjeta SNV-a, a odluku o tome donijeli su delegati na izbornoj skupštini SNV-a što nije nimalo beznačajno.

Pupovac čak nije izabran niti za Miloševićeva zamjenika već su te funkcije preuzele Dragana Jeckov i Aneta Vladimirov. Ono što je također prilično zgodno u kontekstu ove priče jest činjenica da Pupovac, koji premijeru Plenkoviću svako malo postavlja ultimatume, ne predsjeda ni Klubom zastupnika SDSS-a. I tu funkciju na svojim plećima nosi mladi Milošević. Stoga ne čude nagađanja koja su se pojavila u političkim kuloarima, a koja upućuju na to da se Pupovac, polako, ali sigurno, povlači iz politike. Tko zna, možda je krajnji cilj izbjeći sve afere koje se pletu oko njega, a na koje godinama oči zatvaraju hrvatske institucije.

Autor:Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> ŽARKO PUHOVSKI OBJASNIO: Hrvatska je trebala pustiti srpsku vojsku
>>> Ratni zločinac Milan Martić: Zagreb sam granatirao iz očaja
>>> Ivan Rakitić porukom se javio Zlatku Daliću, ali smije li sada izbornik ignorirati Vlašića?
>>> HRVATI, ZNATE LI ŠTO SE UPRAVO DOGODILO? LOŠO OTKRIVA: Najgore tek slijedi! Evo zašto se srpska vojska ukazala na granici
Komentari

Komentari