Petak, 10 travnja, 2020

Živi zid bio u Saboru – nije glasovao: ‘Istanbulska služi kao testiranje javnosti za veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a’

Prije mjesec dana Ivan Pernar najavio je da će izaći iz Sabornice kada se bude glasovalo o Istanbulskoj konvenciji, kako navodi totalinfo.hr. “Što se tiče stranke Živi zid ona nema stav po tom pitanju jer nismo ideološka stranka, svaki naš zastupnik će glasati po svojoj savjesti. Ja ću osobno izaći iz Sabornice kad se bude glasalo o tome”, napisao je Pernar zaključujući “Razlog zašto žene trpe nasilje nije u tome što Istanbulska konvencija nije ratificirana, nego to što nemaju kune u džepu!!”.

U petak je Ivan Pernar sa svojim stranačkim kolegama ipak bio u Sabornici, ali nisu glasovali.

Čak 30 zastupnika u petak je glasovalo protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Među njima je bilo i 14 HDZ-ovaca.

Danas su bili u sabornici, ali nisu glasovali:

Božo Ljubić (HDZ)

Željko Raguž (HDZ)

Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid)

Ivan Pernar (Živi zid)

Branimir Bunjac (Živi zid)

Ante Pranić (Most)

Odsutni su bili:

Furio Radin, potpredsjednik Sabora (zastupnik talijanske manjine)

Siniša Varga (SDP)

Nada Turina-Đurić (GLAS)

Suzdržani su bili :

Ivan Šuker (HDZ)
Marin Škibola (nezavisni)

Bunjac: ‘Trenutačna vlast nema legitimitet’

Gostujući u petak u emisiji na N1 Branimir Bunjac govoreći zašto se Živi zid nije izjašnjavao o Istanbulskoj konvenciji, rekao je da oni o Istanbulskoj nisu raspravljali niti će danas glasovati.

“Mi se protivimo podjelama koje nameću HDZ i SDP, okreću prijatelja protiv prijatelja, susjeda protiv susjeda, brata protiv brata. Očekujemo da se hrvatski narod ujedini, da se srede korupcija, nepotizam…”

“Istanbulska konvencija nije samo tehničko pitanje, tu su i svjetonazor, vrijednosni stavovi. Uzavrjele su se strasti da su se ljudi počeli međusobno vrijeđati pa čak se pokazuje i mržnja. To nije dobro za hrvatsko društvo.”

Za trenutačnu vlast kaže da je većina koja nema legtimitet. “Nije ga dobila na izborima jer je HNS išao s SDP-om potpisao sporazum, potpisao da neće ići s HDZ-om. Oni su definitivno prevarili birače. Nova većina bi se trebala formirati na prijevremenim izborima”, smatra Bunjac.

Za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a, kaže da je to prije svega njemački plan, Angele Merkel.

“Ona ima veliku koaliciju i želi da se to napravi i u Hrvatskoj. Istanbulska konvencija služi kao testiranje javnosti bi li ona prihvatila veliku koaliciju.”, ocijenio je Bunjac.

Komentari

Komentari