fbpx
Nedjelja, studeni 17, 2019

‘Žena je zvala jer dijete ima povišenu temperaturu, a bila je riječ o – 38-godišnjaku’

– Razgovor nije bio ugodan jer je gospođa smatrala da na to ima pravo. Istodobno, nije mislila o tome da bi u tom trenutku nekome srce moglo stati…

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu za Studio 4 HRT-a istaknula je da redovito rade na obrazovanju svojih djelatnika, ali i da se susreću s problemima različite prirode.

– Mnogo radimo na ulaganju u kadrove, a potrebno nam je i dodatno ulaganje u opremu, prije svega u vozni park. Posljednja nabava bila je prije sedam godina, kilometraža se nabila i to su sada relativno stari auti – ističe ravnateljica.

Komentirala je i pitanje odgovornosti djelatnika te nedavni slučaj iz Metkovića.

– Svatko bi trebao vrijedno prionuti poslu, kako za vrijeme studiranja tako i poslije tijekom edukacija. Svuda imate ljude koji ozbiljnije i neozbiljnije pristupaju poslu, to je jednostavno individualna stvar. Često smo puta svjedoci i objava medija vezanih uz hitnu pomoć, gdje se pojavljuju razne dezinformacije. U Metkoviću je doista potrebna helikopterska služba jer je udaljenost do bolnice sat ili sat i deset minuta. I nije to samo slučaj u Metkoviću. No, to nije samo stvar hitne pomoći već cijelog sustava.

Veliki problem u sustavu jest što često hitna pomoć ide na intervenciju iako to nije potrebno.

– Nedavno nas je zvala jedna gospođa jer sin ima temperaturu 38.8. Ispostavilo se da dijete ima 38 godina i temperaturu 38.5. Razgovor nije bio ugodan jer je gospođa smatrala da na to ima pravo. Istodobno, nije mislila da bi u tom trenutku nekome srce moglo stati. Te se stvari moraju riješiti – dodaje Grba-Bujević ističući da ima i mnogo lažnih dojava.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠOK NAKON KARNEVALSKE ZABAVE U NJEMAČKOJ: Otišla u stan s nepoznatim muškarcem, izgubila svijest, kad se probudila morala liječniku
>>> KOLIKO IRONIJE U SAMO DVIJE REČENICE: Ovako je Jadranka Kosor komentirala izjavu Milorada Pupovca!
>>> (VIDEO) DIJELITE DALJE, EVO VAM DOKAZA! Za Dom Spremni koristili su Tigrovi i Gromovi
>>> Zbog komentara na društvenoj mreži završio u pritvoru, prijeti mu i do pet godina zatvora
Komentari

Komentari