Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna: Policija poslala upozorenje građanima

Podijeli

U oba slučaja bili su dovedeni u zabludu da će im se uplata jako brzo financijski isplatiti

Policija je objavila vijest o dva slučaja kad su ljudi naivno nepoznatim ljudima na internetu uplatili novac.

U oba slučaja bili su dovedeni u zabludu da će im se uplata jako brzo financijski isplatiti. Misleći da ulažu, muškarac i žena su ukupno uplatili preko milijun kuna prevarantima koje su upoznali na društvenim mrežama i koji su se skrivali iza lažnog profila, prenosi Danas.Hr

Brza i velika zarada u kratkom roku

“Krčka policija provodi kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje dva kaznena djela prijevare. U prvom slučaju riječ je o prijevari kojom je oštećena 63-godišnja hrvatska državljanka za oko 450 tisuća kuna. Naime, oštećena je u proteklih mjesec i pol dana preko društvene mreže ostvarila vezu s muškom osobom iz inozemstva koja je od nje u više navrata tražila novčanu pozajmicu. Vjerujući njegovim obećanjima o vraćanju duga dovedena je u zabludu te je na njegove zahtjeve putem bitcoina uplaćivala novac. Nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnom profilu osobe na društvenoj mreži, prekinuta je komunikacija između navedenih, a policija provodi sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja.

Drugu kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare je policija zaprimila početkom travnja, kojom je oštećen 72-godišnjak za gotovo 580 000 kuna. On je, naime, putem oglasa na internetu komunicirao elektronskom poštom s nepoznatom osobom koja ga je uvjeravala u mogućnosti brze i velike zarade u kratkom roku. Tako je 72-godišnjak u vremenu od tri i pol mjeseca na različite račune uplatio gotovo 580.000 kuna, a za koje nije dobio nikakvu zaradu, niti ima informacije o fizičkim ili pravnim vlasnicima tih bankovnih računa”, objavila je policija.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> BEROŠ TOTALNO PUKO: Optužio Plenkovića za kukavičluk
>>> ZORAN MAMIĆ PRELOMIO: Nevraća se više u Hrvatsku
>>> POVRATAK INFLACIJE: Sve će poskupjeti, zna se tko će najgore proći
>>> Vakula iznenađen: Došlo do fenomena kakav se ne pamti u travnju skoro 30 godina
>>> STRUKA OPET PRIJETI: Zatvaranje je neizbježno, sljedi nam vrhunac trećeg vala
Komentari

Najnovije