Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

(VIDEO) ZEKANOVIĆ: “Sad su najednom svi postali suverenisti i vode računa samo o svom narodu i državi”

Povodom pandemije koronavirusa i potresa koji su zadesili glavni grad Hrvatske javnosti se putem videa obratio saborski zastupnik Hrvoje Zekanović. “Imamo jedan nadrealni scenarij, globalna pandemija je pogodila čitav svijet i našu Hrvatsku, rekao je. Deseci tisuća više
ne primaju plaću, to je egzistencijalni problem. Hrvatska je kao i čitava EU u lošoj situaciji.

Čelnici EU su u svom nedavnom obraćanju govorili isključivo o svojim državama, Merkel samo o Njemačkoj a Plenković samo u kontekstu Hrvatske. Dakle, oni koji su bili najveći zagovornici europske solidarnosti i bratstva i jedinstva se sad okreću nacionalnim državama i pokušavaju riješiti problem isključivo u svojim granicama, svi su jako brzo postali suverenisti.

Meni naravno nije krivo, ja sam uvijek bio hrvatski suverenist, kaže Zekanović. No volio bih da se ovaj stav europskih čelnika nastavi i u slijedećem razdoblju. Neka hrvatska vlada vodi računa prije svega o hrvatskom narodu i hrvatskoj državi.

Pomoć nemamo od koga dobiti u EU, imamo sreću jer nismo bili prvi na udaru, to je bila Italija – a posebno me dira da je čak 50 svećenika u toj zemlji podleglo infekciji, radi se o pravim pastirima koji su do kraja bili uz svoj narod.

Nažalost, pogodio nas je i potres, no koliko god je situacija loša vidjele su se neke lijepe stvari, solidarnost na ulicama Zagreba, a navijači protiv kojih se sustav godinama bori su pokazali kako se voli svoj grad. Beograđani su pljeskom dali podršku gradu Zagrebu, poručujem im da pljesak upute Hrvaticama i Hrvatima na dan pada Vukovara, a hvala im na empatiji, no neka se ispričaju i puste suzu i za Vukovar.

Što je još Zekanović poručio pogledajte na videu!

Komentari

Komentari