Ponedjeljak, 30 studenoga, 2020

Zekanović: Ako Škoro okupi sve koji su ga podržali, mogao bi preuzeti vlast

Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izrazio je u srijedu uvjerenje da bi, ako Miroslav Škoro objedini sve političke opcije koje su podržale njegovu predsjedničku kandidaturu, mogli razmišljati o preuzimanju vlasti u Hrvatskoj i dati mandatara za sastavljanje iduće Vlade.

Zekanović je poručio da je na Škori da pokrene sve što je najavio u nedavnom intervjuu u Večernjem listu, kada je govorio o stvaranju pokreta koji bi na izbore izašao pod njegovim brandom.

“Ako se pokrene zajednička priča koja bi objedinila sve koji su podržali Škoru, mogli bismo stvarno razmišljati o preuzimanju vlasti u Hrvatskoj i da se iz te opcije dade mandatar za sastavljanje Vlade”, rekao je Zekanović novinarima u Hrvatskom saboru.

On je siguran da će Hrvatski suverenisti kao samostalna opcija participirati u budućoj Vladi, što dokazuje i rezultat na euroizborima. Suverenisti se pripremaju na samostalan izlazak na parlamentarne izbore, a o onome na što ne mogu utjecati ne razmišljaju, dodao je.

Hrvatski suverenisti ozbiljno se pripremaju za izbore. Već na europarlamentarnim izborima smo pokazali da smo treća snaga u državi, imali smo 8,5 posto i od onda samo rastemo, a Škoro je dijelom i zaslugom suverenista ostvario sjajan rezultat na predsjedničkim izborima, ocijenio je Zekanović.

“Mi smo ozbiljna politička opcija i na izbornom listiću pisat će Hrvatski suverenisti, ali smo otvoreni za suradnju s onima koji se uklapaju u našu ideologiju i svjetonazor. To me potaknulo na uključivanje u politiku, zbog toga sam napustio vladajuću koaliciju i oko toga ne mislimo popustiti”, kaže Zekanović.

Mostovci sazrijevaju, ali o tom, potom

Što se tiče uključivanja Mosta, koji je također podržao Škoru, Zekanović misli da Mostovci politički sazrijevaju, ali o tom, potom. “Kolege iz Mosta su, prije svega, časni ljudi, a što se tiče onoga za što se bore u Saboru, imamo puno sličnih tema, ali oko ideologije i svjetonazora ne mislimo raditi nikakve ustupke”, kazao je.

Rekao je da o predstojećim izborima u HDZ-u ne razmišlja, ali ga raduje što se u HDZ-u događaju nekakve promjene.

“Vidjet ćemo kako će to završiti, ali politika Andreja Plenkovića nam nije prihvatljiva. Raduje me što počinju puhati neki novi vjetrovi u HDZ-u, moguće je da se management HDZ-a promijeni jer ne može biti gori u ideološkom i svjetonazorskom smislu, koji je većini desnog, konzervativnog glasačkog tijela itekako bitan”, istaknuo je HRAST-ovac.

Na pitanje bi li im bio Miro Kovač prihvatljiv kao predsjednik HDZ-a rekao je da kandidature još nisu jasno obznanjene.

“Dok se oni među sobom ne dogovore ne bih nikome dao podršku niti bilo koga izdvajao, ali Plenković u svakom slučaju nije prihvatljiva opcija. Ne bavimo se unutarnjim pitanjima HDZ-a, ali nitko nije imun na ta zbivanja, pa ni Hrvatski suverenisti”, kaže Zekanović


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> KAKVO IZNENAĐENJE NA UTAKMICI HRVATSKE I ŠPANJOLSKE: Pogledajte što je Kauboje dočekalo prilikom izvođenja himne
>>> Francuz pobjesnio na Hrvate i njihove vaterpolske kapice, evo što ga je zasmetalo
>>> Sveučilište u Splitu dodjeljuje 200€ studentima koji se izjasne da su LGBT
>>> SAMOUBOJSTVA BRANITELJA NE PRESTAJU! BROJKA JE STRAVIČNA: ‘Složio je uniformu i propucao se pištoljem’
Komentari

Komentari