fbpx
Utorak, listopad 15, 2019

Zbog prodaje zemlje Rusima HSU u Vinkovcima raskinuo koaliciju s HDZ-om: To nikad nećemo prihvatiti!

U Vinkovcima se nakon prosvjeda Ultrasa protiv HDZ-ove samovoljne vladavine i uništavanja nekad perspektivnog grada, a danas grada iz kojeg bježe svi čak i oni najstariji stanovnici, dogodilo previranje u Gradskom vijeću Vinkovci.

Naime, dojučerašnji HDZ-ov partner (HSU) raskinuo je koaliciju i poručio: Nećemo nikad prihvatiti prodaju zemlje Rusima!

Promjena u vodstvu GV Vinkovci

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća umjesto Marinka Lukende (HSU) na mjesto dopredsjednika Gradskog vijeća izabran je Tomislav Miličević iz HSP AS, što je izazvalo čuđenje među građanima Vinkovaca, jer znajući kakvu je politiku vodio predsjednik HSP AS Hrvoje Niče, koji je čitavu svoju kampanju sveo na napad na HDZ i njihovo vodstvo u Vinkovcima, a danas nakon niza optužbi na njihov račun, s istima kroji politiku grada Vinkovaca.

Po gradu se šuška da je za njega pripremljeno mjesto pročelnika za gospodarstvo, a koje je grad Vinkovci raspisao na svojim službenim stranicama kao nagradu za vjernost. Hoće li ovo biti dobar potez ili ne za njegovu političku opciju ostaje da vidimo.

Još čudnija je priča o novom vijećniku iz HDZ-a (zamjena za dosadašnjeg vijećnika HSU-a) koji je da bi postao vijećnik morao dati otkaz, pa nam ostaje zanimljivo pratiti kojim idućim radnim mjestom će biti nagrađen.

Predsjednik HSU-a Vukovarsko-srijemske županije i bivši potpredsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca Marinko Lukenda, rekao je jučer kako HDZ, raskidajući koaliciju, tako “kažnjava HSU”, koji ne želi podržati namjeru HDZ-a da na dnevni red vinkovačkog Gradskog vijeća stavi odluku o prijenosu koncesije nad državnim zemljištem na zrcalne tvrtke bivšeg Agrokora, odnosno sadašnje Fortanova grupe.

“Nikada nećemo prihvatiti da se zemlja, 1.200 hektara, daje Fortanovi u koncesiji na 50 godina po cijeni ispod 1.000 kuna, a našim OPG-ima daju tu istu zemlju po cijeni većoj od 2.000 kuna. Jedini uvjet da to prihvatimo je da i OPG-ovima zemlju daju po 1.000 kuna”, rekao je Lukenda na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradskog vijeća.

Predsjednik vinkovačkog HDZ-a i Gradskog vijeća Vinkovaca Mladen Karlić novinarima je rekao da ‘HSU ne napušta koaliciju’, već je ‘HDZ raskinuo koaliciju s HSU-om’ jer više nije imao povjerenja u tu stranke.

“Nema to veze s bilo kakvom zemljom. Dva vijećnika HSU-a nisu došla na prošlu sjednicu Gradskog vijeća, a nisu dali ozbiljno obrazloženje zbog čega su izostali sa sjednice. Nama to znači da to nije ozbiljan partner i da više s njima ne možemo surađivati”, izjavio je Karlić prije početka sjednice Gradskog vijeća.

Hodajući kroz Vinkovce nakon puno godina, osjeti se da je grad prazan, a sugovornici s kojima smo pričali nisu ni znali da se dogodila promjena na mjestu potpredsjednika Gradskog vijeća, al na spomen osoba koje vode grad jednoglasno negoduju.

Ta klika je izgubila razum, ne idu među ljude, pa danas da napravite anketu među građanima Vinkovaca, da biraju najveće zlo koje je zadesilo grad, svi bi izabrali dobro znane pojedince, riječi su Vinkovčana koji žele ostati anonimni jer kažu da ne žele dovesti u pitanje svoju egzistenciju u Vinkovcima.

Bojimo se da su oni izgubili razum, pa više ne znajući koja je njihova moć udarili na Ultrase, koji ih se jedini u ovom gradu ne boje riječi su drugog sugovornika.

To neće dobro završiti po njih ako ovako nastave pridodaje treći, sam kako kaže glasač HDZ-a, hvaleći novog gradonačelnika, bojeći se samo da i on ne padne na utjecaj stare garde koja je raselila Vinkovce, jer kako kaže i on ne odlučuje ništa sam.

Osim sparne slavonske vrućine uz nadu za neko osvježenje, ljudima je u Vinkovcima još jedino ostala nada za bolje sutra, ali s nekim drugim ljudima, jer ovi današnji prema riječima naših sugovornika su davno izgubili razum za male ljude. Najave Hrvatske gospodarske komore da će bez stranaca Hrvatska postati pusta zemlja u Slavoniji su se počele ostvarivati. Samo ostaje pitanje tko će doći umjesto nas.

Komentari

Komentari