Nedjelja, prosinac 8, 2019

Zbog statusa o Vukovaru nastavnik dobio opomenu pred otkaz

Opomenu pred otkaz dobio je nastavnik informatike Marko Šolić iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koji je nakon posjeta Vukovaru na svojem Facebook profilu napisao: ‘Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovaru’

Nastavniku informatike koji je član Mense u Hrvatskoj izrečena je opomena pred otkaz jer je prije nekoliko dana na svojem Facebook profilu nakon posjeta Vukovaru napisao: ‘Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovaru’.

‘Temeljem izvješća kolege, utvrđeno je da je Marko Šolić svoj tekst pisao za vrijeme radnoga vremena koje je provodio u autobusu u pratnji s učenicima. I zato što je radio neki drugi posao, a nije skrbio i brinuo o učenicima dobio je opomenu pred otkaz‘, rekla je za Večernji list ravnateljica mr. Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca iz Zagreba o slučaju nastavnika informatike Marka Šolića.

Objasnila je kako je to ono što su na osnovi važećih formalno-pravnih procedura mogli učiniti te poslati poruku da učitelj treba biti usredotočen na dijete i skrbiti o sigurnosti učenika, prenosi tportal

‘Nastavnik Šolić trebao je s učenicima tijekom vožnje i tijekom putovanja obraćati pozornost na okružje i na sve ono što je posebnost terenske nastave, zašto djeca uopće i idu na terensku nastavu. Gospodin Šolić zanemario je svoju radnu obvezu i radi toga je dobio opomenu pred otkaz’, objasnila ravnateljica.

U ovoj školi krajem 2017. vjeroučitelj Krešimir Bagarić snimljen je kako govori da bi neke hrvatske političare trebalo ubiti i hvali ratnog zločinca Ratka Mladića, nakon čega je dobio otkaz.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Milijarderi u poznatom Dubrovačkom klubu odbili platiti račun od 50.000 eura pa završili u policijskoj postaji?
>>> Mateo Kovačić rekao ‘da’, iako se trebao vratiti u Real, poziv ovog kluba nije mogao odbiti
>>> DRAMATIČNA NAJAVA: Privatna ruska vojska Wagner upada na Kosovo! Putin odobrio ‘akciju oslobađanja’?
>>> THOMPSON UZVRATIO PUPOVCU: “Tvoju stranku osnovao je osuđeni ratni zločinac!”
Komentari

Komentari