Foto: Marko Šolić, Facebook, Snimka zaslona; Fotomontaža: narod.hr

Opomenu pred otkaz dobio je nastavnik informatike Marko Šolić iz zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koji je nakon posjeta Vukovaru na svojem Facebook profilu napisao: ‘Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovaru’

Nastavniku informatike koji je član Mense u Hrvatskoj izrečena je opomena pred otkaz jer je prije nekoliko dana na svojem Facebook profilu nakon posjeta Vukovaru napisao: ‘Marko Šolić osjeća se bolesno u gradu Vukovaru’.

‘Temeljem izvješća kolege, utvrđeno je da je Marko Šolić svoj tekst pisao za vrijeme radnoga vremena koje je provodio u autobusu u pratnji s učenicima. I zato što je radio neki drugi posao, a nije skrbio i brinuo o učenicima dobio je opomenu pred otkaz‘, rekla je za Večernji list ravnateljica mr. Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca iz Zagreba o slučaju nastavnika informatike Marka Šolića.

Objasnila je kako je to ono što su na osnovi važećih formalno-pravnih procedura mogli učiniti te poslati poruku da učitelj treba biti usredotočen na dijete i skrbiti o sigurnosti učenika, prenosi tportal

‘Nastavnik Šolić trebao je s učenicima tijekom vožnje i tijekom putovanja obraćati pozornost na okružje i na sve ono što je posebnost terenske nastave, zašto djeca uopće i idu na terensku nastavu. Gospodin Šolić zanemario je svoju radnu obvezu i radi toga je dobio opomenu pred otkaz’, objasnila ravnateljica.

U ovoj školi krajem 2017. vjeroučitelj Krešimir Bagarić snimljen je kako govori da bi neke hrvatske političare trebalo ubiti i hvali ratnog zločinca Ratka Mladića, nakon čega je dobio otkaz.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Milijarderi u poznatom Dubrovačkom klubu odbili platiti račun od 50.000 eura pa završili u policijskoj postaji?
>>> Mateo Kovačić rekao ‘da’, iako se trebao vratiti u Real, poziv ovog kluba nije mogao odbiti
>>> DRAMATIČNA NAJAVA: Privatna ruska vojska Wagner upada na Kosovo! Putin odobrio ‘akciju oslobađanja’?
>>> THOMPSON UZVRATIO PUPOVCU: “Tvoju stranku osnovao je osuđeni ratni zločinac!”
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!