Foto: Fah, Sisačka biskupija

Završen spor oko milijunskog nasljedstva: Krivotvorila oporuku, uzela gotovo sve, a sad ide iza rešetaka

Podijeli

Zbog krivotvorenja oporuke i pribavljanja barem 1,9 milijuna kuna imovinske koristi na dvije godine zatvora pravomoćno je osuđena Ružica Marijanović

Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Zagrebu na dvije godine zatvora osuđena je Ružica Marijanović iz Slavonskog Broda. Ona je još 2016. u Požegi dobila nepravomoćnu presudu zbog krivotvorenja isprave. Zagrebački sud joj je umanjio kaznu za godinu dana, javlja 24sata.  Njeni pomagači, Ivan Brezić i Marija Smolčić dosudio šest mjeseci neuvjetne i još po godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Nekretnine, novac, auti…

Prema optužnici, Marijanović je nakon smrti svog partnera, Vinka Modrušana krivotvorila oporuku i njegov potpis. U toj, lažnoj oporuci pisalo je kako će sve njegove nekretnine i pokretnine, zajedno s novcem s više računa pripasti upravo njoj. Kako bi provela svoj naum, Marijanović je od 9. ožujka do 18. svibnja 2011. pisala oporuku s datumom od 9. ožujka. Potom je putem opunomoćenika javnom bilježniku dala lažnu oporuku.

Temeljem rješenja o nasljeđivanju, njen sin je dobio trećinu od 149.000 kuna, a ona nekretnine u Šmriki, polovicu životnog osiguranja partnera u iznosu od 9428 eura te je s računa pokojnika sebi prebacila 80.962 američka dolara i s kunskog računa 27.410 kuna. Osim novca, uzela je automobil BMW serije 1 model 120D Coupe te sve njegove osobne stvari i tako nezakonito pribavila najmanje 1,9 milijuna kuna.

Obitelj obeštećena

Sud je djelomično usvojio imovinsko-pravni zahtjev Modrušanova sina, kojemu je pripalo 1.280.856 kuna, a pokojnikovoj bivšoj supruzi je pripalo 142.687 kuna imovine.

Komentari

Najnovije