fbpx
Četvrtak, listopad 17, 2019

ZATAŠKAVA SE PODMETANJE POŽARA: Božinović tvrdi ”pronađene ampule nisu izazvale požar”

Tijekom gašenja požara u Turnju, vatrogasci su pronašli neobične ampule koje su izazivale sumnju da je požar podmetnut.

Našli smo jedan primjerak staklene ampule u kojoj je nekakav papirić, i nekakav kao fosforni nastavak. Dali smo to u policijsku u Biograd, tako da će vjerojatno istraga pokazati o čemu se radi, izjavio je za HRT Darko Banić, zapovjednik JVP-a Biograd.

>>>KONAČNO DOKAZANO, SRBI PALE PO DALMACIJI: Policija uhitila 5 terorista, dvojicu srpskog državljanstva

Prilikom posjete Benkovcu,  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je upitan ima li dokaza da su požari podmenuti.

– Što se tiče navodnih ampula s fosforom, utvrdili smo da o tome nema govora. Evo vidite, to je jedna dječja igračka – rekao je ministar pokazujući na sporni predmet. No, dodao je da nije isključeno da se radi o podmetanju požara.

– Bojim se da su požari nešto što u budućnosti ne možemo izbjeći. To je dio i promijenjenih klimatskih uvjeta, kao dva i pol mjeseca suše na ovim područjima. Jednostavno, sustav mora na to dati odgovor. Ovo nije klasična sezona.

S druge strane interesantno je kako se srpska balavurdija već mjesecima još od početka turističke sezone, slika ispred Hrvatskih svetinja i spomenika sa uzdignuta 3 prsta a nerijetko i sa srpskim zastavama o čemu smo pisali ranije.

 >>>GNJUSNA PROVOKACIJA: Što je radila policija? Četnici orgijali na Kninskog tvrđavi

”Dječja igra” kaže ministar opovrgavajući navode vatrogasnih zapovjednika a ignorirajući kako upravo i jesu uhićeni maloljetnici zbog ”sumnje” u izazivanje požara. Ne bi li bilo logično pretpostaviti da se jedna ”dječja igra” iskoristila za podmetanje požara ? Nitko nije dovoljno naivan da očekuje kako je moguće pronaći netaknuta naprava koja je služila za podmetanje požara, moguće je samo doći to čvrstih indicija što ove ampule svakako jesu. Dokaz nisu no odbacivanje takve mogućnosti dovodi u sumnju da se podmetanje požara namjerno zataškava.

 >>>Željko Glasnović ekskluzivno za Priznajem.hr: Zna se kako se postupa s teroristima!

Komentari

Komentari