Nedjelja, 12 srpnja, 2020

ZARAŽENA OBITELJ I DALJE IMA GROZNE POSLJEDICE: Otkrili u kojoj su mesnici kupili meso, vlasnik tvrdi da mu podmeću

Pokrenuta je istraga i podnesena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog stavljanja na tržište mesa zaraženog trihinelom, a iz oboljele obitelji Batić tvrde da je za to krivo meso iz Mesnice Miletić u Kninu

Nakon što je dijagnosticirano da je troje članova obitelji Batić, iz Potkonja kod Knina, oboljelo od trihineloze u mesu, DORH i policija pokrenuli su istragu te je podnesena kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog stavljanja na tržište mesa zaraženog trihinelom, doznaje Jutarnji list. Majka Senka, medicinska sestra, i njezin 31-godišnji sin Marko, tehničar u Hitnoj pomoći, vjeruju da je za to krivo meso iz Mesnice Miletić u središtu Knina.

‘Lice mi je nateklo, malakasao sam, imao temperaturu 41…’

Marko je za Jutarnji list ispričao kako su kupili oko 120 kilograma svježeg mesa, među kojima su bila četiri pršuta, dvije pečenice i dvadesetak kilograma kobasica, te su kupljeno meso stavili sušiti u pušnicu njegova djeda Marka u Potkonju. Nakon dvadesetak dana počeli su jesti pečenice i kobasice i tu su počeli prvi problemi.

“Negdje početkom veljače počeli su jaki bolovi u mišićima, lice mi je nateklo, osjećao sam se malaksalo i stalno sam imao temperaturu oko 41 stupanj. Zaprimili su me u kninskoj bolnici Hrvatski ponos. Liječnici su mislili da je gripa i davali su mi antibiotike. Ležao sam u bolnici četiri dana, a stanje se nije poboljšavalo. Tek kad je iste simptome dobila moja mati, liječnik ju je odmah poslao na Zarazni odjel šibenske bolnice. Moji liječnici to su povezali i mene uputili u Šibenik, a nakon nekoliko dana pridružio nam se u istoj sobi i moj brat Mario”, ispričao je Marko.

Netko je želio zataškati?

“Državna inspekcija pokupila je i odnijela sve meso koje smo kupili kod Miletića. Veterinarska stanica u Kninu izdala je oko 10. travnja rješenje o postojanju trihinele u njemu. Koliko znam, to isto meso upućeno je na dodatnu analizu u nekakav institut u Vinkovcima. Međutim, po putu se zagubilo, netko je očito htio čitav slučaj zataškati”, rekao je Marko za Jutarnji list te dodao da je, nakon što su saznali za oboljenje, i obitelj Dujić iz Knina odnijela svježe meso kupljeno u istoj mesnici na analizu te je i u tome mesu pronađena trihinela.

“Imao sam prije dva mjeseca 88 kilograma, sada sam pao na 68. Dobio sam i srčane probleme te se liječim kod kardiologa. Majka i brat i dalje imaju bolove u mišićima. Ne znamo što nas još čeka, koje ćemo zapravo posljedice imati”, zaključuje Marko.

Vlasnik mesnice opovrgava krivnju

Zoran Miletić, vlasnik mesnice, opovrgava navode obitelji Batić, tvrdeći da su sve to “najobičnije izmišljotine i podmetanja” te da ta obitelj u njegovoj kninskoj mesnici nikada nije kupila meso. “Namještaljkama mi se podmeće, valjda iza toga stoji konkurencija. Moj odvjetnik tužit će zbog laži i klevetanja tu obitelj, a i vas novinare koji o tome pišete”, rekao je za Jutarnji list.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NJEMAČKA: Pronađeno mrtvo tijelo 18-godišnjaka, policija moli za pomoć
>>> IZNENADIT ĆE VAS KOVAČEVO MIŠELJENJE O MESSIJU! Ovako ga još niti jedan trener nije opisao
>>> SVIJET U PANICI: Ova izjava podigla je obrve najmoćnijih ljudi svijeta, je li moguće da je Putin premjestio nuklearni arsenal u Venezuelu?
>>> PUPOVAC: “Ako žele da s traktorima uđemo u Bruxelles, ući ćemo”
>>> OGLASIO SE SEVERE WEATHER: Prema Europi krenuo hladni val s Arktika, diljem kontinenta bit će neuobičajeno hladno. Evo dokad
Komentari

Komentari