Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Zaražena i korisnica doma za starije u Pločama nakon što je zaraza potvrđena kod djelatnice

Potvrđena je zaraza koronavirusom kod jedne korisnice privatnog doma za starije osobe u Pločama čija je djelatnica od ranije pozitivna na Covid-19, pa je sada ukupni broj pozitivnih u županiji 70, objavio je u petak županijski Stožer civilne zaštite

Načelnik županijskog stožera Joško Cebalo istaknuo je kako će zaražena korisnica tijekom dana biti prevezena u dubrovačku bolnicu, gdje se još od četvrtka navečer, zbog iskazanih simptoma, nalaze dva korisnika doma, a rezultati njihovih testiranja se čekaju.

Preostalih devet korisnika je u domu u samoizolaciji i u tijeku je njihovo testiranje, kao i svih djelatnika doma”, rekao je Cebalo na izvanrednoj konferenciji za novinare. Voditelj Odjela za infektologiju Opće bolnice Dubrovnik Stjepan Đuričić istaknuo je kako dva hospitalizirana korisnika imaju upalu pluća, primaju terapiju i stabilni su.

“Ukupno na odjelu imamo sedam pozitivnih pacijenata, a za još jedanaest pacijenata čekamo rezultate. Među njima su i dva korisnika”, izjavio je Đuričić.

Dodao je kako je sedam oboljelih prošlo kritičnu fazu bolesti i smješteni su u sekundarnom bolničkom objektu studentskog doma. “Oni su još uvijek pozitivni, ali neki imaju prve retestove negativne, a nadam se da ćemo dobiti još dva izliječena”, rekao je Đuričić.

Ranije tijekom dana potvrđena je zaraza kod dvije osobe, iz Dubrovnika i Slivnog, a još uvijek se čekaju rezultati 34 uzorka koji su poslani na analizu u Zagreb. Hina

Komentari

Komentari