Četvrtak, prosinac 12, 2019

Zapovjednik Tigrova posjetio napadnutog umirovljenika, Krstičević se telefonski ispričao

Zapovjednik bojne Tigrovi posjetio gospodina Evelina Vale u pulskoj bolnici i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Zapovjednik 1. mehanizirane bojne Tigrovi, Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, bojnik Krešimir Kršinić ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske.

Također, tijekom današnjeg dana i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević telefonom je razgovarao s gospodinom Valeom te mu se ispričao i zaželio mu brzi oporavak.

U pulskoj bolnici s gospodinom Valeom razgovarao je bojnik Kršinić, koji je danas kontaktirao i obitelj gospodina Vale te im se ispričao zbog ovog nemilog događaja.

Obzirom da postoje osnovane sumnje da je jedan od trojice napadača pripadnik Hrvatske vojske, uputio je isprike zbog takvog nedopustivog i nevojničkog ponašanja te istaknuo kako Hrvatska vojska najoštrije osuđuje ovaj napad i oštro sankcionira svaki oblik nasilja.

“Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja. Takvo ponašanje u Hrvatskoj vojsci je neprihvatljivo i nedopustivo, a svako odstupanje od uzornog vojničkog ponašanja se sankcionira. Izražavam i žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nestegovnog ponašanja pojedinaca nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske”, rekao je bojnik Kršinić.

Gospodin Vale rekao je kako prihvaća ispriku i kako zna da je u pitanju djelo pojedinca.

U ovom slučaju, ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe., stoji u priopćenju MORH-a.

Dnevnik.hr pak javlja kako je u vojsci otprilike desetak stegovnih postupaka godišnje, no da su to obično incidenti puno manjeg karaktera i smisla nego što se dogodio ovaj sada.

Protiv pripadnika Hrvatske vojske vode se dva postupka – civilni i vojni, a ako mu DORH dokaže krivnju, protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu temeljem koje će reagirati vojna policija i prijaviti ga stegovnom sudu. Za očekivati je da će mu, što se tiče vojske, biti izrečena najgora moguća sankcija, a to je nečastan otpust i prestanak djelatne vojne službe.

Komentari

Komentari