08. travnja, u Rimu započinje Susret misionara milosrđa, svećenika koje je sveti Otac Franjo imenovao za vrijeme jubilarne Godine milosrđa, a oni su imali ulogu da preko njih svaki vjernik shvati kako “nitko, ali nitko ne može pronaći prepreku ili ograničenje mogućnosti da se dotakne i doživi Božju milost”. Sveti Otac Franjo im je povjerio moć oprosta nekih grijeha koji su bili pridržani samo njemu. Nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije je za službeno glasilo Svete Stolice “Romano L Osservatore”, naglasio važnost posla kojega su obavljali misionari milosrđa.

“Sveti Otac Franjo želio je  dvije godine nakon završetka ovog Jubileja čuti svjedočanstvo onoga što su misionari milosrđa postigli u tom razdoblju i s tim ciljem je i orgnaniziran ovaj susret, kazao je nadbiskup Fisichella.

Podsjetimo, među 730 misionara milosrđa nalazi se i  osam Hrvata iz jedne nadbiskupije i tri biskupije: Goran Rukavina, kapucin iz Sisačke, Žarko Lučić, kapucin te franjevci Božo Vuleta i Ante Vučković iz Splitsko-makarske, kao i Ivan Landeka i Milan Lončar, franjevci iz Mostarsko-duvanjske, te njihova braća u franjevaštvu Slavko Topić i Josip Ikić iz Vrhbosanske nadbiskupije. Susret misionara milosrđa traje do srijede, 11. travnja ove godine.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

 

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!