Nedjelja, 31 svibnja, 2020

Zapad šokiran odbijanjem stanovnika Tajvana da legaliziraju istospolni brak

Budući da se trenutni saziv Sabora Republike Hrvatske trese ne baš zbog istog, ali sličnog problema, kako Plenković & Co. ne bi bili u nedoumici prenosimo im vijest s Tajvana i reakcije njihovih zapadnih “prijatelja”.

Zapad je šokiran odbijanjem stanovnika Tajvana da legaliziraju istospolni brak. Na referendumu o legalizaciji istospolnih brakova stanovništvo Tajvana neočekivano je odbacilo ovu “liberalnu” inicijativu aktualnih vlasti, koja prati zapadne trendove.

Šok zapadnih “liberala” je još veći, ako uzmemo u obzir da su vlasti na Tajvanu, koje su snažno pod utjecajem američkih “vrijednosti”, svojom snagom htjele ući u redove “progresivnih demokracija svijeta”.

Predstavnica lokalne uprave, Kolas Yotaka, morala se čak pravdati zbog neuspjeha referenduma, rekavši kako je pitanje referenduma “bio predmet dobro financirane i organizirane kampanje koju su vodili konzervativni kršćani, a njihova je kampanja bila obilježena dezinformacijama koje su se širile na internetu”, prenosi The New York Times.

Bez obzira na sve, većina ljudi na Tajvanu zahtijeva da se tradicionalna obitelj očuva kao jedini legitimni i prirodni oblik odnosa među različitim spolovima.

Pitanje referenduma je bilo: “Jeste li da brak bude samo između muškarca i žene?”. Pozitivno je odgovorilo sedam milijuna ljudi, dok je samo tri milijuna “progresivnih liberala” odgovorilo negativno.

The New York Times piše kako se na Tajvanu na referendumu subotu odgovaralo na 10 pitanja, iako naglasak daje samo na ovo.

“Odgovori stanovnika su potkopali ugled Tajvana kao jednog od najnaprednijih društava Azije i rezultat je razljutio mnoge mlade Tajvance i nenamjerno pomagao tvrdnjama Pekinga kako je Tajvan geografski, kulturološki, povijesno i civilizacijski dio teritorija Kine”, zaključuje The New York Times.

Autor: NYT/Logicno

Komentari

Komentari