Zamolila mladića da joj podigne novac s kartice pa ostala bez 35.000 kuna

Podijeli

UPolicijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, 25-godišnjakinjom i 43-godišnjakom osumnjičenima za prijevaru na štetu 69-godišnjakinje te nad 43-godišnjakom osumnjičenim za krađu na štetu 74-godišnjakinje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 69-godišnjakinja početkom studenoga 2020.g. u dobroj vjeri dala karticu tekućeg računa s PIN-om 21-godišnjaku radi podizanja manjeg iznosa novca, ali radi pribavljanja imovinske koristi osumnjičeni (članovi jedne obitelji) držali su u zabludi oštećenu da će joj vratiti karticu te su u razdoblju od 4. do 20. studenoga podignuli s računa oštećene 35 tisuća kuna.

Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i da je 43-godišnjak osumnjičen da je u vremenu od 15. prosinca 2020. do 20. siječnja u Vodicama ušao u kuću 74-godišnjakinje i otuđio zlatni nakit i sportsku opremu u vrijednosti oko 7 tisuća kuna. Na temelju naloga Županijskog suda u Šibeniku u kući mu je pronađen plinski pištolj i 64 komada streljiva te zračna puška, što je privremeno oduzeto.

Protiv osumnjičenih će za počinjenu prijevaru i krađu biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka i Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, istaknuli su iz šibenske policije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> VODEĆI HRVATSKI SUDAC JASAN : Uzvikivanje “Za dom spremni” ne može biti kazneno djelo
>>> Novi soj korone je 50 posto zarazniji, ovo su njegovi simptomi
>>> PRAVA ISTINA! Od čega je točno umrila najmlađa žrtva korone
>>> Eldorado u Europi: Jedna su od najbogatijih zemalja svijeta, a sada će biti još bogatiji!
Komentari

Najnovije