Petak, 3 travnja, 2020

Zagrebački branitelji Vukovara obratili se Bandiću nakon Palminog posjeta: ‘Ponizili ste nas, Zagrepčane i cijelu Hrvatsku!’

Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara u ponedjeljak je u otvorenom pismu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poručila kako su branitelji zgroženi i razočarani gostovanjem predsjednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme kod Bandića.

Zbog čega je Bandić u Zagreb pozvao Arkanovog suradnika koji Oluju naziva genocidom, a Gotovinu i Markača ratnim zločincima?

Njihovo otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

“Taj sramotni susret u glavnom gradu svih Hrvata, Zagrebu, dogodio se na na sam dan obilježavanja 27. godišnjice pada Lužca, a zločina kojega su počinili upravo Arkanovci.
Toga dana pobijeno je 69 hrvatskih branitelja i civila, a 30 osoba još se vode kao nestali.
Naravno, za taj zločin još nitko nije odgovarao.

U dane sjećanja na naše poginule i umrle suborce, naše članove obitelji, u dane kada cijela Hrvatska posjećuje grobove svojih najmilijih, a mnogi nemaju ni tu mogućnost, Milan Bandić ugošćuje notornog četnika Palmu, te otvara rane koje još nisu zacijelile.

Ovim putem se obraćamo Milanu Bandiću sa jasnim i nedvosmislenim pitanjem – Otkuda Vam pravo i imate li imalo obraza?

Milane Bandiću, gradonačelnik ste grada iz kojega je u Domovinski rat otišlo 80 000 ljudi, braniti svoju zemlju od upravo ovakvih besprizornih koljača kao što je Dragan Marković Palma.

Gradonačelnik ste grada koji je svojom žrtvom, potvrdio stvaranje slobode, one univerzalne slobode, za lijeve i desne, za sve.

Nismo Vas doduše vidjeli na ratištima, nismo, a koliko znamo niste bili dječarac.

Vi ste upravo potvrdili kako vlast i sve što ide uz nju, osobama poput Vas, doista udari u glavu i kako ste u stanju za slavu i novac, odreći se vlastitog naroda i njegove žrtve.
Nas ne zanima jeste li to učinili sami ili po nečijem naputku, no ono što znamo jest kako ste Vi na platnoj listi građana grada Zagreba i kako ste svojim neronovskim postupkom ponizili sve nas.

I ne samo građane grada Zagreba, već cijelu Hrvatsku.

Pogazili ste i najmanje postulate časti i poštenja. Svojim ste činom žrtve nametnutoga nam i krvavog rata predali na pladnju krvniku – ugostivši ga na račun svih nas, a poslužili ste mu naše kosti i naše rane. Sramite se! Čak je i Juda imao savjest..”, navodi se u Otvorenom pismu koje potpisuje Zvone Ćurković, predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara.

Komentari

Komentari