Četvrtak, 9 srpnja, 2020

ZAGREB PRIDE: “Ne vjerujemo Milanoviću, imenovao je ženu koja je slala učenike na predavanja generalskog zbora”

ZAGREB, 21. veljače 2020. (Hina) – LGBTIQ udruga Zagreb Pride izrazila je nezadovoljstvo odabirom Jadranke Žarković za savjetnicu za obrazovanje predsjednika Republike Zorana Milanovića te kažu kako ih čeka još pet godina lažnih obećanja.

“Prepuštanjem takvog značajnog mjesta osobi koja je dokazano saveznica desnog klerikalnog pokreta, novi predsjednik Republike pokazuje ne samo da ne možemo računati na to da će braniti demokratske vrijednosti i ljudska prava, već da ćemo i nakon istrpljenog mandata Kolinda Grabar-Kitarović i dalje bivati prevareni i ostavljeni na cjedilu od strane hrvatskih političara”, napisali su iz te udruge na svojoj facebook stranici. Drugim riječima, sve u državi mora biti podređeno isključivo njihovim interesima, kao da nitko drugi ne postoji!

Predsjednik Republike potvrdio je da će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te je demantirao medijske navode da je kao ravnateljica Agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora. No ostaje sporno zašto se ne bi smjelo slati učenike na takva predavanja, jer Prideu očito nije problem kad se nastavnike i učitelje šalje na predavanja koja organiziraju oni, odnosno zašto smatraju da u demokraciji nema mjesta za drukčije mišljenje o bilo čemu od njihovog.

Iz Zagreb Pridea dodaju kako “sada znaju da ih čeka pet godina lažnih obećanja” te da je ovim potezom Milanović izgubio njihovo povjerenje.

Komentari

Komentari