ZABORAVITE NA MASKE I DEZIFICIJENS: Markotić je pronašla najbolji proizvod koji će vas zaštiti od korone

Podijeli

Alemka Markotić je istaknula da bi moglo pomoći ispiranje i vlaženje nosa preparatima na bazi morske soli

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić komentirajući kako se građani mogu zaštititi od koronavirusa, istaknuo je kako je važno ojačati imunitet, ali jednako tako i izbjegavati negativnost.

“Građani trebaju izbjegavati lažnu hrabrost, gdje imate ljude koji kažu da korona nije ništa, primjerice ‘ja se toga ne bojim’. Ima niz primjera ljudi koji su negirali pa su oboljeli od toga i osjetili su kako to izgleda. Mi se već osam mjeseci borimo s ovim i ovo postaje i psihološki problem. Moramo misliti na gospodarstvo, na mentalno zdravlje naših ljudi, a da bismo to postigli, moramo se pridržavati epidemioloških mjera”, rekao je ministar Jupić za N1.

Osvrnuo se i na savjet Alemke Markotić, koja je istaknula da bi moglo pomoći ispiranje i vlaženje nosa preparatima na bazi morske soli. “Toaleta nosa mogla bi pomoći u odstranjivanju mrtvog epitela u nosu, a time i virusnih čestica iz toga epitela”, rekla je Markotić, a slaže se i dr.Jupić.

“Ispiranje fiziološkom otopinom čini našu sluznicu vlažnom i ne dopušta virusu da se hvata na ta područja i samim time štiti. Sigurno je to dobar lijek svima dostupan i treba ga primjenjivati”, naglasio je Jupić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NUDE LI AMERIKANCI STVARNO HRVATSKOJ F-16 PO TOJ CIJENI? Evo koliko navodno traže za njih!
>>> Još jedna blamaža Vesne Pusić: Pobrkala biljku s preminulom sutkinjom američkog Vrhovnog suda
>>> Pobuna specijalaca iz Rijeke, Splita i Osijeka: Zašto gasite sve postrojbe osim u Zagrebu?
>>> (VIDEO) POKOLJ U TOVARNIKU 22. RUJNA: UBILI SU I ŽUPNIKA, A HRVATI SU MORALI NOSITI BIJELE TRAKE KAO ŽIDOVI U NACISTIČKOJ NJEMAČKOJ
>>> SCENA PRED TRGOVINOM U SPLITU ZAPANJILA KUPCE: ‘Čovjek u kolicima preklinje za koju kunu. Nakon par minuta, nastupa šok’
Komentari

Najnovije