Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

‘ZABORAVITE ‘IT’S COMING HOME” Vodeći australski medij pozvao Australce da navijaju za Hrvatsku

Australija vjerojatno duguje više Hrvatskoj nego bilo kojoj drugoj naciji što se nogometa tiče.

Unatoč snažnim povijesnim vezama Australije i Engleske, Australci bi danas trebali navijati za Hrvatsku, poruka je objavljena u jednom od najčitanijih australskih online medija, News.com.au.

‘Zaboravite ‘It’s coming home’, ne biste trebali navijati za Englesku’, naslov je članka u kojem se navodi da je hrvatska zajednica tijekom posljednjih 30 godina imala ogroman utjecaj na nogomet u Australiji.

Tako su tijekom Svjetskog prvenstva 2006., kad je Australija ostvarila najbolji rezultat u povijesti ulaskom u osminu finala, za Socceroose igrali Mark Viduka, Tony Popovic, Jason Culina, Mile Sterjovski, Josip Skoko, Ante Covic, Zeljko Kalac i Mark Bresciano, sve igrači hrvatskog porijekla.

U članku se navodi da će vas danas, ako upalite TV da biste gledali nogomet, vjerojatno dočekati novinari i bivši igrači hrvatskih korijena – od novinarke SBS-a Lucy Zelic do njenog brata, bivšeg reprezentativca Neda Zelica te bivšeg vrataraMarka Bosnicha, koje se može vidjeti na Fox Sports.

Osim toga, kapetan trenutne australske momčadi također je hrvatskog porijekla – Mile Jedinak.

Australci pišu kako je impresivno da je zemlja od četiri milijuna stanovnika na korak do finala.

‘Nema dvojbe da između Australije i Ujedinjenog Kraljevstva postoji snažna veza. Vidi se to u gotovo svakom aspektu života Australije, svakog dana. Ali u našoj novijoj nogometnoj povijesti, Australija vjerojatno duguje više Hrvatskoj nego bilo kojoj drugoj naciji. Zato bismo trebali pustiti da kola s Englezima prođu i uskočiti na hrvatska’, zaključuju.

Komentari

Komentari