Utorak, 14 srpnja, 2020

ZA POTREBE JEDNOG ISTRAŽIVANJA, SRBE SU PITALI TKO SU IM NAJVEĆI NEPRIJATELJI U UNIJI: Njihov odgovor neće vas iznenaditi

Većina građana Srbije podržava članstvo u Europskoj uniji te smatra da Srbija ima najbolje odnose s BiH i Mađarskom

Prema novom istraživanju Instituta za europske poslove i Ninamedije, većina građana Srbije podržava članstvo u Europskoj uniji, a većina njih smatra i da Srbija ima najbolje odnose s Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom, prenosi Klix. S druge strane, većina njih smatra da je Hrvatska najveći neprijatelj Srbiji u EU-u te da s Hrvatskom Srbija ima najlošije odnose.

Čak 53 posto ispitanika podržava članstvo Srbije u Europskoj uniji, 40 posto ih je protiv, a sedam posto njih nije se izjasnilo. Većina ispitanika koji podržavaju članstvo Srbije u Europskoj uniji stariji su od 60 godina. Kad bi sutra bio raspisan referendum o članstvu Srbije u Europskoj uniji, 48 posto ispitanika tvrdi da bi glasovalo za, njih 35 posto bi glasovalo protiv, devet posto ne bi izašlo na glasovanje, dok osam posto njih ne zna kako bi glasovalo.

Hrvatska najveći neprijatelj u Uniji

Dok 27,1 posto ispitanika smatra da je u Europskoj uniji Srbiji najveći prijatelj Grčka, a 25,7 posto njih navodi Njemačku, 31 posto ispitanika najvećim neprijateljem u EU-u smatra Hrvatsku, 28,7 posto navodi Veliku Britaniju, a 14,9 posto Njemačku.

Nadalje, 22,5 posto ispitanih smatra da Srbija od susjednih država najbolje odnose ima s Mađarskom, 21,7 posto navodi Bosnu i Hercegovinu, a 18,2 posto Crnu Goru. Prema 52,9 posto ispitanika država s kojom Srbija ima najlošije odnose je Hrvatska, a 31,9 posto njih navodi Albaniju.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> POLICIJA PRED ŠOKIRANIM PUTNICIMA RAZORUŽALA MUŠKARCA U ZET-ovu AUTOBUSU: I policajac ostao iznenađen
>>> Lučić Matuli: ‘Vaša interpretacija povijesti posljedica je 30 godina gledanja partizanskih filmova’
>>> MUP ‘oprao’ lokalnu vlast zbog azilantskog prihvatilišta: Humanost se ne može nametnuti
>>> Davor Ivo Stier: U Hrvatskoj još uvijek ima onih koji ne vole što Hrvatska postoji
>>> Slovenija: Skupina migranata otela 79-godišnjaka i stavila ga u prtljažnik
Komentari

Komentari