Četvrtak, 9 srpnja, 2020

WHO TVRDI – U OVIH 11 DRŽAVA ĆE ZDRAVSTVENI SUSTAV KOLABIRATI: Jedna će vas iznenaditi!

WHO bilježi više od 2,6 milijuna slučajeva Covida-19 i 195.000 smrtnih slučajeva u europskoj regiji, koja obuhvaća 54 zemlje i sedam teritorija diljem Europe, Bliskog istoka i središnje Azije.

Dnevno se bilježi 20.000 novih slučajeva i više od 700 novih smrtnih slučajeva.

– Već tjednima upozoravam na rizik od povratka virusa dok se zemlje prilagođavaju novih, opuštenim mjerama, rekao je u četvrtak na virtualnoj konferenciji.

– U nekoliko zemalja Europe rizik je postao stvarnost, u 30 zemalja bilježi se porast ukupnog broja zaraženih u zadnja dva tjedna, a u 11 od ovih 30 država postoji realna mogućnost da će zdravstveni sustavi biti gurnuti preko ruba, rekao je.

Kasnije je rečeno da se radi o Armeniji, Švedskoj, Moldaviji, Sjevernoj Makedoniji, Azerbajdžanu, Kazahstanu, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kirgistanu, Ukrajini i Kosovu. Dakle, deset manje-više propalih postkomunističkih država trećeg svijeta i jedna progresivna, bogata zapadna. Najprogresivnija!

Dr. Kluge je rekao da su Poljska, Njemačka, Španjolska i Izrael brzo odgovorile na izbijanje novih žarišta i stavile situaciju pod kontrolu uvođenjem hitnih epidemioloških mjerama.

Unatoč rastu broja zaraženih, WHO, prema njegovim riječima, vjeruje da će se situacija smiriti u većini zemalja tijekom ljeta.

Komentari

Komentari