fah

Vulin je rekao da Srbija treba biti snažna, zbog čega joj je vojnotehnička pomoć Rusije vrlo važna.

Beograd računa na pomoć Rusije i Kine po pitanju kupovine naoružanja za obranu u slučaju eventualnog konflikta na Balkanu, izjavio je ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin.

“Mi smo vojno neutralna zemlja. Ako dođe do sukoba i nesreća, a na Balkanu kao što znate nitko ne može kazati da neće biti sukoba, nitko neće moći doći da nam pomogne. Mi vjerujemo u pomoć Rusije i računamo na pomoć Rusije, Kine i drugih naših prijatelja…”, rekao je Vulin za ruski naučno-politički časopis “Međunarodni život”, prenosi Srna.

On je istaknuo da Srbija uvijek radi sve da nikoga ne uvuče u konflikt, ali je napomenuo da se sve države u okruženju naoružavaju i da Srbija računa na pomoć svog prijatelja – Rusije.

Vulin je rekao da Srbija treba biti snažna, zbog čega joj je vojnotehnička pomoć Rusije vrlo važna.

“Nama je potreban mir. Međutim, da bi bio mir, treba da budemo spremni na sve. Kako Srbi kažu: za to da bude mir mi ćemo uraditi skoro sve, ali da bi bili slobodni, uradit ćemo apsolutno sve”, poručio je Vulin.

Ministar je naveo da je razočaran reakcijom KFOR-a na “posljednju provokaciju” Prištine na Kosovu i napomenuo da ga je “posebno razočaralo to što je KFOR lagao”, a zatim priopćio da su obavijestili Beograd o toj operaciji, prenosi “Sputnjik”.

“Kada ih je naš predsjednik Vučić pitao koga ste obavijestili, oni su rekli: tko god je čitao novine. Tako se ne komunicira između institucija-preko novina”, rekao je Vulin.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DRAMATIČNA NAJAVA: Privatna ruska vojska Wagner upada na Kosovo! Putin odobrio ‘akciju oslobađanja’?
>>> THOMPSON UZVRATIO PUPOVCU: “Tvoju stranku osnovao je osuđeni ratni zločinac!”
>>> DETALJI NESREĆE KOD SLAVONSKOG BRODA: 44-godišnjak poginuo, tri osobe ozlijeđene
>>> AMERIČKI DIPLOMAT UBIO SUPRUGU PA SEBE: Učinio je to kada je saznao da je prihvatila posao u Beogradu
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!