Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

Vujović napušta Zagreb i odlazi u Srbiju: Vratit ću se! Samo je pitanja kada

Podijeli

Veselin Vujović nije više trener rukometaša PPD Zagreba. Svoj drugi mandat na klupi „plinara“ pamtit će po tome što nije mogao osvojiti nijedan trofej. Naime, zbog koronavirusa rukometno je prvenstvo Hrvatske prekinuto i nije proglašen prvak. Otkazan je i kup Hrvatske.

Vujović je s klubom uspio odraditi Ligu prvaka, gdje se PPD Zagreb nije plasirao u osminu finala, a u SEHA Gazprom ligi došao je do završnog turnira koji je odgođen za kraj kolovoza, prenosi večernji list 

Zagreb drugi dom

– Taman sam došao u Zagreb nakon dva mjeseca koja sam zbog pandemije proveo u Šapcu, odradili smo nekoliko treninga i onda sam morao donijeti meni tešku odluku – rekao je Vujović.

O čemu je riječ, koju su problemi?

– Nažalost, zbog osobnih razloga i privatnog problema koji ne mogu riješiti ako nisam u Srbiji moram napustiti Zagreb. Žao mi je što napuštam Zagreb, ali na dva mjesta ne mogu biti u isto vrijeme. Kada riješim problem koji imam, ako RK PPD Zagreb to bude htio, ja ću se rado vratiti. Zahvaljujem vodstvu kluba na razumijevanju i žao mi je što sam ga doveo u nezahvalnu poziciju ovom svojom odlukom. Nadam se da je igračima rad sa mnom koristio u njihovu napretku. Pratit ću ih svakako i navijati za njih, ali i za klub. Meni je Zagreb drugi dom i, ako situacije budu dopuštale, ja ću uvijek biti spreman za povratak – istaknuo je Vujović.

Vjerojatno je problem koji se ne može riješiti u mjesec dana?

– Istina. Po meni, trebat će mi najmanje šest mjeseci. Pokušao sam sve kako bih to izbjegao, pokušao mi je pomoći i moj dobar prijatelj Zoran Gobac, ali jednostavno nije bilo mogućnosti. Ali, ponavljam, vraćam se u klub treći put, to je sto posto. Samo je pitanje kada – zaključio je Vujović.

U klub je drugi put došao u rujnu 2019. godine te se zadržao svega osam mjeseci na poziciji glavnog trenera. Prvi put došao je 2014. godine i ostao dvije godine. U obje te godine osvojio je sve domaće trofeje, ali i dvaput igrao u četvrtfinalu Lige prvaka.

– Naravno da smo ostali zatečeni kada nam je Vujović priopćio svoju odluku. Šteta. Sad kad se sve pokrenulo, kada smo kompletirali momčad, moramo tražiti novog trenera. Činjenica je da će novi trener morati cijelo ljeto biti u pogonu jer pripreme počinju 1. srpnja, a prva natjecanja krajem kolovoza. Naravno, sve pod uvjetom da sve bude normalno što se tiče pandemije – istaknuo je Božidar Jović, menadžer kluba.

Sigurno već imate neka imena?

– Nije tajna da razmišljamo o dva naša trenera. Jedan je Ivica Obrvan, a drugi Nenad Kljaić. Možda smo mogli uzeti nekog novog stranca, ali ovaj put odlučili smo dati priliku naših trenerima – istaknuo je Jović.

Obojica već vodila Zagreb

Ivica Obrvan već je bio trener PPD Zagreba, od 2010. do 2012. godine. Osim što je trenirao PPD Zagreb, bio je trener Metković Jamba kada je osvojio Kup EHF-a, Agram Medveščaka, Gorenja, Chamberyja te izbornik reprezentacije Makedonije. Obrvan već dugo, od 2018., čeka novi trenerski angažman.

Nenad Kljaić trenutačno u Grčkoj, u kojoj bi trebao potpisati novi ugovor s Olympiacosom. Ali i s još jednom reprezentacijom. No poziv PPD Zagreba sigurno je nešto o čemu će Kljaić ozbiljno razmisliti. Jer, tu je ipak elitna skupina Lige prvaka što je sigurno primamljive od grčkog prvenstva.

I Kljaić je već sjedio na klupi PPD Zagreba, u sezoni 2006./2007. te na početku sezone 2010./2011. kada je smijenjen zbog loših rezultata u pripremnim utakmicama. Zanimljivo je da ga je tada naslijedio upravo Obrvan. Naravno, Obrvan i Kljaić ne samo da su bili treneri nego su bili i igrači PPD Zagreba.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NIJE BILO POTREBNO BLOKIRATI DRŽAVU!? Markotić – očekivali smo razorniju epidemiju
>>> Srbi ga žestoko napali zbog tetovaže Ante Gotovine: Htjeli su Veliku Srbiju, a sada…!
>>> ŠVICARSKI LIST PISAO O HRVATSKOJ SITUACIJI: ‘Na jesen će biti prekasno. Spasiti se trebaju sad. Srećom, imaju jednu prednost’
>>> Stipe Petrina otkrio čiji je sin provalio u tatin sef i ukrao 650 000 kuna! Iznio i ozbiljne optužbe
>>> Penavin odlazak otkrio veliku rupu: Što se događa?
Komentari

Najnovije