Petak, 13 prosinca, 2019

VUČIĆ ZAKAZAO HITNU SJEDNICU, BEOGRADSKI MEDIJI: Platforma Kosova- objava rata Srbiji!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je sa sutra u 8:30 sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost, saznaje Prva televizija.

Kako se navodi, srpski analitičari usvajanje platforme o dijalogu komentiraju kao neformalnu objavu rata.

Ovim povodom u 18.30 javnosti se obratiti direktor ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Kosovski parlament usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obvezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine.

Mediji bliski Vučiću navode da je Priština srušila dijalog ovim potezom!

Platforma, koju je izradila Državna delegacija za dijalog sa Srbijom i koja je danas usvojena u Skupštini Kosova predviđa recipročno priznanje Kosova i Srbije unutar postojećih granica, poštovanje prava albanske zajednice u Srbiji, rješavanje svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ukidanje Rezolucije Savjeta sigurnosti UN 1244.

“Platforma sadrži uvod, 11 glavnih principa na osnovu kojih će djelovati Državna delegacija za dijalog, te poglavlja koja se odnose na značenje normalizacije, europske integracije, ratne zločine, nestale osobe i žrtve seksualnog nasilja, kao i zaštitu prava manjinskih zajednica, sukcesiju i sl.”, navodi se u Platformi./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ‘GLEDAJTE IH, TO SAM JA ODGOJILA…’ Umrla Marija Miočev, koja je Anti Gotovini kao dječaku spasila život pa preuzela brigu o njemu i njegovom bratu
>>> ANTO NOBILO ŽESTOKO: Hrvatska je bila agresor na Bosnu i Hercegovinu
>>> Patrijarh Bartolomej poručio Srbima da već 800 godina žive u laži
>>> Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara o Kajkiću: Evo što su poručili
Komentari

Komentari