Vučić: Primit ću kinesko cjepivo. Ali ne među prvima, da ne kažu da sebe prvo spašavam

Podijeli

Aleksandar Vučić dočekao je u beogradskoj zračnoj luci u subotu prvih milijun doza kineskog cjepiva protiv korone Sinopharm. Kinezi tvrde da cjepivo ima uspješnost 86 posto, pišu 24sata.

Vučić je rekao da će cijepiti kroz 7,8 dana pa objasnio zašto.

– Nisam htio među prvima da ne kažu ‘gle ga, prvo je sebe htio spasiti’. Prvo se trebaju cijepiti najstariji, da spasimo te ljude, a onda ostali – rekao je srpski predsjednik Vučić.

Kinesko cjepivo će primiti i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Pfizerovim cjepivom ranije su se u Srbiji cijepili premijerka Ana Brnabić, ministrica rada Darija Kisić Tepavčević, predsjednik skupštine Ivica Dačić, ministar obrane Aleksandar Vulin i državni tajnik u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Vučić je zahvalio predsjedniku Kine Xiju Jinpingu i kineskom narodu na isporuci milijun doza cjepiva. Na fotografiji koju je objavio ispred aviona vide se zastave Srbije i Kine.

Prošle godine društvenim mrežama proširio se plakat na kojem Vučić poziva Kineze da nakon koronakrize posjete Srbiju.

– To je kampanja na jednom turističkom portalu s kojim smo i ranije surađivali, nije plaćeni oglas. Procjena je bila da će kineski turisti nakon krize koju je uzrokovao korona virus biti zainteresirani doći u Srbiju – rekla je za Nova.rs Marija Labović, direktorica Turističke organizacije Srbije, pišu 24sata.

Komentari

Najnovije