FaH

VUČIĆ POTVRDIO DA IMA PETU KOLONU U HRVATSKOJ: “Znam u komad koliko imate oružja”, spomenuo i dedu kojeg su “ustaše ubile maljem”

Podijeli

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je gostovao u emisiji Upitnik Radiotelevizije Srbije.  Dio intervjua se odnosio i na temu bez koje Vučić ne može – Hrvatske.

“Srbija je mala zemlja sa svih strana okružena NATO-om. Mogli ste vidjeti po reakciji na S400 što svi drugi iskreno žele Srbiji. Ja to odlično znam. Mi ćemo graditi prijateljstva i dobre odnose, ali nećemo biti bambi da nas svi progutaju kada im padne na pamet. I više nikad nećemo dozvoliti sebi onu vrstu neodgovornosti koju smo sebi dozvolili devedesetih godina prošlog stoljeća da smo toliko slabi da ne možemo čak ni pokušati da se obranimo. I kao što vidite, srpska vojska napreduje, Hrvati kažu da Srbija postaje sila, kukaju tamo…”, rekao je Vučić.

“Prije tri godine su govorili da smo najslabiji, sad kažu da smo najjači. E, vidite, to je kad netko ozbiljno radi. Oni kažu – Vučić pametno kupuje. Ja ne mislim da je pametno, nego onoliko koliko imamo”, nastavio je Aleksandar Vučić. Rekao je da Srbija nema ambiciju kupiti ruski raketni sustav S400 jer za to nema novca.

“Dedu su mi ubile ustaše”

Voditeljica ga je u jednom trenutku pitala o “bojazni u regiji da naoružavanje Srbije prijeti agresijom na Hrvatsku, da je to opasnost za Kosovo”, na što je Vučić počeo nabrajati što je sve od oružja Hrvatska kupila.

“A ne prijeti kad oni nabave 16 helikoptera s hellfire raketama? A ne prijeti kad nabave 16 panzer haubice iz Njemačke. A ne prijeti kad dobiju 300 oklopnih vozila? To ne prijeti? Nego Srbija da bude bambi za klanje i da budemo glupi kao što smo uvijek bili glupi. E, Srbija nije glupa. Mi nikoga nećemo napadati, nikog. I sve što nabavljamo, nabavljamo defenzivno oružje. Samo da budemo, znate, kao moj deda, kao i svi drugi kad ih ustaše samo povedu iz kuće pa ih sve ili maljem u glavu ili jednim metkom ubiju, a oni se i ne suprotstave tome… Ne zaboravite tu priču, ne zaboravite. Mi svoje nebo i svoju zemlju nećemo nikome dati, a mi da nekoga napadamo, ne pada nam na pamet. O tome i ne razmišljamo. Samo razmišljamo kako da sačuvamo svoju zemlju”, rekao je Vučić.

“Znam u komad koliko imaju oružja”

No, onda se pohvalio da zna točno u komad koliko oružja imaju i Albanija i Hrvatska.

“Ja sam odgovoran čovjek, ozbiljan čovjek. I kad sam učio, trudio sam se da naučim sve što je moguće da naučim. Tako i sad. Ja te papire pogledam stoput. Pa pogledam šta im je na listi za sankcije pa šta im je ovako… Gdje, kako da se provučemo, ono kako Srbi s juga Srbije kažu, ko kuče kroz tarabu i tako dalje. Vodim računa da Srbija bude sve jača, to je moj posao, zato sam izabran. Jeste čuli da sam nekada kukao i žalio se tko naoružava Albance? I Amerika i Turska i mnogi drugi. Tko naoružava Hrvate? I Amerika i Njemačka i svi drugi. Ne kukam. Kažem, samo naprijed momci, samo naprijed, radite vi svoj posao. Vi svoj posao radite, mi ćemo svoj. Jel’ to fer? Ne kukam uopće. Samo vi svoj posao… A kao što vidite, ja im znam u komad… Nisam vam htio pokazati da im znam u komad što su nabavili i kako su nabavili, da vidite koliko sam tome posvećen kao vrhovni zapovjednik”, kazao je srpski predsjednik Vučić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SDP ŠTITI SILOVATELJA? Vozač hitne silovao sestru, pravomoćno osuđen a još radi: “Mene Komadina štiti”
>>> Kod Vukovara nađeno tijelo žene nestale prije 4 mjeseca
>>> Masovna tuča ilegalnih imigranata, zapalili i Lovački dom na trasi kojom ulaze u Hrvatsku!
>>> SRBIJA se ruga Vukovarcima i žrtvama genocida: Otkrivena spomen ploča zapovjedniku napada na Vukovar, general majoru JNA Bratiću
Komentari

Najnovije