Beograd, 08.07.2020 - Predsjednik Srbije Aleksandar Vuèiæ obratio se graðanima Republike Srbije. foto HINA/ TANJUG/Dragan KUJUNDŽIÆ/ ik

Vučić: ‘Nismo zainteresirani za ‘Veliku Srbiju’. A ako netko hoće ratovati, neće ratovati s nama’

Podijeli

Pitanje o mogućim novim ratovima i podjelama u regiji potaknulo je posljednjih dana objavljivanje navodnog non papera o podjeli BiH, čije se autorstvo pripisuje slovenskom premijeru Janezu Janši, koji je to negirao

Nismo zainteresirani za stvaranje “Velike Srbije”, za nas ‘velika Srbija’ znači bolju ekonomiju, više tvornica, provođenje zelene agende, ali bez ugrožavanja gospodarstva, bolje plaće, bolju infrastrukturu, poručio je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, međutim, naglasio da, kada to kaže, čuje ljude kako poručuju da mu ne vjeruju.

– Dobro, jasno mi je da treba proći vrijeme da dokažemo da smo iskreni – rekao je Vučić govoreći u serijalu razgovora organizacije Atlantski savjet, naglasivši kako je na pitanje o tome hoće li biti rata već odgovarao.

– Ljudima je dosta rata, zbog toga su napuštali ovu regiju proteklih 25 godina, a sada vidimo da se polako vraćaju – a nama je potrebno da se mladi, talentirani, pametni vrate, a ne novi ratovi i nestabilnost – poručio je Vučić.

On je ocijenio kako samo “glupi” misle da bi im ratna retorika donijela pobjedu na izborima.

– Nećemo to dopustiti. Čak i ako netko hoće ratovati, neće ratovati s nama, i to možemo jamčiti – poručio je Vučić.

Pitanje o mogućim novim ratovima i podjelama u regiji potaknulo je posljednjih dana objavljivanje navodnog non papera o podjeli BiH, čije se autorstvo pripisuje slovenskom premijeru Janezu Janši, koji je to odlučno odbacio.

Vučić je tijekom dana boravio u Banjoj Luci gdje je također rekao da odbija i razmišljati o novim ratovima na Balkanu. Ranije je već kazao kako spomenuti non paper nije vidio.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Mamić mora uplatiti 25,5 milijuna kuna u roku od osam dana. Ako to ne učini…
>>> 15 GODINA NIJE DOLAZIO NA POSAO U BOLNICI, PRIMAO PLAĆU, I NITKO NIJE PRIMIJETIO!
>>> GAF VODITELJICE HRT: Danas cijeli dan pratimo proboj logoraša iz Jasenovca
>>> MESIĆ: “HOS nikad nije sudjelovao niti u borbama, a PUPOVAC nikad nije izjavio ništa protiv Hrvatske, ima puno zasluga”
>>> Što je sve princ Philip ostavio svojim nasljednicima? Podrijetlo njegovog bogatstva iznenadilo je mnoge
Komentari

Najnovije