Subota, 8 kolovoza, 2020

VUČIĆ NE ISKLJUČUJE MOGUĆNOST RATA: ‘Znam te junake, koji bi danas ratovali…’

Aleksandar Vučić govorio je u razgovoru za TV Prvu o rješenju problema između Kosova i Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu TV Prve gdje je govorio o mogućem rješenju problema između Srbije i Kosova, kako je potrebno izbjeći ratne sukobe te da ipak ne isključuje mogućnost napada na Srbe, prenosi danas.hr

Rekao je da Europa i Amerika žele požuriti, tj. što prije riješiti problem jer vide “nervozu Albanaca i vide da može doći do sukoba”.

Vučić kaže da bi jedan incident mogao dovesti do sukoba za što se nada da se želi izbjeći, tj. da “ima dovoljno pametnih ljudi koji razumiju da treba izbjeći sukobe i da nam je bilo dosta ratovanja. Jer ja znam te junake, koji bi danas ratovali, ne bi bili u stanju na minus jedan provesti dva sata u rovu, a kamoli da ozbiljno nešto rade i da donose vojne pobjede Srbiji”.

Ne isključuje mogućnost napada na Srbe

Ukazao je na važnost mira i stabilnosti te rekao da rata neće biti sve dok netko fizički ne napadne i ne počne ubijati Srbe, a tu mogućnost ne isključuje.

“Mira će biti, jer mir čuvamo i borimo se za mir, sve dok netko fizički ne napadne i ne počne ubijati Srbe. Nikad to ne bih isključio, posebno imajući u vidu neodgovornost i ludilo među ljudima koji vode politiku u Prištini. A i zbog velikog licemerja nekih zemalja koje pružaju prvo tihu, pa snažnu podršku ispod žita Haradinaju za ovo što radi”, rekao je Vučić nadodavši kako među tim zemljama ima i nekih iz Europe.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NAKON LAVINA KRITIKA PREDSJEDNICA MIJENJA STAV!? “Za dom spremni” i “Za dom spremni” nisu isto
>>> DODIK SAMO ČEKA PRILIKU? ‘Balkanu ponovo prijeti kaos, nitko ne zna gdje bi ovo moglo stati’
>>> VAKULA NAJAVIO VELIKU PROMJENU VREMENA: ‘Bit će brza, nagla i žestoka. Odgodite putovanja!’
>>> Bandić vraća Trg maršala: Ne zbog Josipa Broza, nego u inat Hasanbegoviću
Komentari

Komentari