fbpx
Četvrtak, listopad 24, 2019

VUČIĆ NAZVAO GRABAR-KITAROVIĆ NA BADNJAK: Evo što je rekao

Što god govorili o meni, kakvu god kampanju protiv srpskog naroda, mi ćemo učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju bolje, poručio je Vučić.

Na području gdje živimo jedino što uspijeva je mržnja, ali mislim da se Srbija i Hrvatska u budućnosti moraju približavati jedna drugoj, poručio je u utorak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da će u tome ulogu imati i on i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Sinoć sam nazvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i čestitao joj Badnju večer i Božić. Siguran sam da možemo mnogo toga zajedno učiniti Grabar Kitarović i ja, istaknuo je Vučić u prednovogodišnjem intervjuu za provladinu Televiziji Pink.

Vučić je zahvalio za korektne izjave o dosadašnjoj suradnji predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislavu Žigmanovu, istaknuvši ocjenu čelnika DSHV-a da je ‘pouzdan partner’.

Srbija je ispunila sve što je obećala Hrvatima u Vojvodini, ustvrdio je Vučić, navodeći da su ‘od 26 stvari obećanih (hrvatskoj zajednici u Vojvodini) 23 završene, a još tri se rješavaju i u to je u tijeku’.

‘Ja sam tako naučio raditi’, rekao je Vučić, naglašavajući da će sve ono što je obećano i dogovoreno za hrvatsku manjinu u Srbiji i Vojvodini biti ostvareno, i to ‘bez obzira na kampanju’ koja, kako kaže, protiv njega postoji u Hrvatskoj.

Radili smo sve ovo vrijeme bez obzira na kampanju protiv mene, zato što je Srbija snažnija, jača. Srbija ima veći izvoz ove godine u Hrvatsku, nego Hrvatska u Srbiju, iako su oni ekonomski snažniji od nas, dodao je Vučić, ocijenivši kako će Srbiji biti potrebno desetak godina da ekonomski sustigne Hrvatsku.

Što god govorili o meni, kakvu god kampanju protiv srpskog naroda, mi ćemo učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju bolje, poručio je Vučić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Gospa na Božić u Međugorju ostavila poruku za svijet: Evo zašto sam tu…

>>> Mladen Pavković: Mnogi obilaze Spomen križ u Vukovaru, ali „nitko“ ne zna tko je autor toga djela!

>>> Dodik šokiran scenama iz Banja Luke: Što su tamo radile majke s djecom?

>>> SLUČAJNOST ILI ŠIKANIRANJE? Hrvati u okolici Tuzle svake godine bez struje za Božić

Komentari

Komentari