Četvrtak, 28 svibnja, 2020

Vučić je ozbiljan i odgovoran: Neće poslati tenkove na članicu NATO pakta!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Crna Gora jedina država kojoj nije bio u službenom posjetu, ali je istaknuo da je uvijek spreman razgovarati s Milom Ðukanovićem, premda različito gledaju na stvari.

“To govori o tome da su postojale stvari o kojima nismo suglasni”, rekao je Vučić za medije u Srbiji, prenosi Tanjug.

On je istaknuo i kako je posao Ðukanovića, kao i njegov, da rade i u interesu Srbije i Crne Gore.

Naveo je da je Srbija uložila u “Srpsku kuću” 3,5 milijuna eura, da je uložen novac u održavanje i rad nacionalnih instiucija, ali da se mora podržati integritet te zemlje.

Dodao je i da je Ðukanoviću prenio što misli o pravima Srba, te “da je on pošten, otvoren i iskren i da nije pretjerao”.

“Žao mi je što se vladajuća partija naljutila, a vidio sam to po priopćenju DPS, ali moja uloga je da vodim računa o 28 posto srpskog življa u Crnoj Gori”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je predstavnike međunarodne zajednice pitao koja prava imaju Albanci s 25 posto u Sjevernoj Makedoniji, a koja Srbi u Crnoj Gori i zatražio odgovor o “nesrazmjeru u broju i pravima Srba i Albanaca u te dvije države”.

Dodao je i da je “zahvalan našem narodu što drži glavu visoko podignutu”.

‘Racionalno i odgovorno’

Vučić je rekao i da ga jedni optužuju, jer nije “potegnuo sjekiru” na Crnu Goru, a drugi – da je kriv za navodnu “agresiju”, što mu predbacuju iz Apela 88.

“Tenkovima na Crnu Goru neću, vrijeme srpske neodgovornosti je prošlo”, rekao je Vučić i dodao da je vrijeme za dogovore, ali ne na uštrb Srbije.

“To je racionalno i odgovorno, oni koji bi ratovali bi ratovali 24 sata, a poslije u kafiće”, napomuo je.

Predsjednik Srbije je također rekao da ne vjeruje da će Crna Gora promijeniti odluku o spornom zakonu o slobodi vjeroispovijesti, ali smatra da je ovo “probudilo srpski narod u Crnoj Gori”.

“Ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji, RS, koliko osjećaju nepravdu, jer sve što je dozvoljeno drugima, Srbima nije… Ja sam to rekao i međunarodnoj zajednici.”

Komentari

Komentari