Subota, 14 prosinca, 2019

VUČIĆ PROVOCIRA: Hrvate ću prve provozati u ‘vražjim kočijama’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će Hrvate ‘prve provozati’ u novim borbenim helikopterima Mi-35 koje će Rusija isporučiti Srbiji, ironično komentirajući ono što smatra neprijateljskim odnosom Hrvatske prema Srbiji i njemu osobno

Srbiji bi ove godine iz Rusije trebali stići jurišni helikopteri Mi-35, koje su neki mediji u Hrvatskoj prozvali Vučićevim ‘vražjim kočijama’.

‘Da vidite kako su to divni helikopteri…Vas ću Hrvate prve provozati’, rekao je Vučić hrvatskim novinarima na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

Komentirajući navodnu nesklonost hrvatskih medija, rekao je kako ‘obožavate voditi kampanju protiv Srbije i mene osobno’.

‘Jedva čekate da me svrgnu s vlasti, ali to se neće dogoditi’, rekao je Vučić aludirajući na izvještavanje HRT-a o protuvladinim prosvjedima u Beogradu koje su srbijanski dužnosnici ocijenili neprofesionalnim i pozivom na nasilje.

Vučić je ponovio kako je nedavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu ‘užas’, tvrdeći da je nemoguće da se nešto slično dogodi hrvatskim sportašima u Srbiji.

Sumirajući rezultate susreta s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović prije godinu dana u Zagrebu, rekao je da je Beograd ispunio 23 od 26 zahtjeva hrvatske zajednice.

‘Volio bih da to mogu reći i za srpski narod u Hrvatskoj, ali bojim se da to nije slučaj’, smatra on.

Da Hrvati i Srbi ipak mogu dobro surađivati pokazuje primjer BiH, smatra Vučić misleći na suradnju Milorada Dodika i Dragana Čovića.

‘I Srbi i Hrvati morat će surađivati da bi opstali”‘ zaključio je srbijanski predsjednik. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Je li slanina stvarno zdrava ili nas varaju? Evo što kažu nutricionisti!
>>> Kolinda je upravo dobila konkurenciju s desnice! ‘Pričao sam s ministrima..’
>>> VRAĆAJU SE IZ NJEMAČKE TEK U LIJESU Otkriveno koliko je iseljenika u 2018. pokopano u BiH
>>> Kovač najavio poteze za koje drugi treneri Bayerna nisu imali hrabrosti
Komentari

Komentari