fbpx
Četvrtak, listopad 17, 2019

VUČIĆEV ULTIMATUM: Dao sam Albancima rok i morali su se povući

Rekao sam Albancima da imaju rok do 19.30 da se povuku i puste direktora vladinog ureda za Kosovo Marka Đurića i – povukli su se – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i precizirao da je Đurić u 19.20 pušten.

Vučić je otkrio sadržinu “jednog poziva” u Prištinu, za koji je Marko Đurić poslije uhićenja u Kosovskoj Mitrovici rekao da je zaustavio dalji teror.

“Morali su se “povući nakon izvjesnog trenutka”, rekao je Vučić za Prvu televiziju i dodao da su se Albanci morali povući i kada ih je, kako je rekao “prošli put isto to upozorio”.

On je dodao i da se mada da im to više neće padati na pamet.

Upitan za jamstva da policija Kosova (ROSU) više neće upasti na sjever Kosova, Vučić je rekao: “Nemamo mi više nikakve garancije, osim sebe”.

On je naglasio i da je politički cilj Albanaca na Kosovu “zauzeti sjever pokrajine”, kako bi Srbima izbili “posljednju kartu iz ruku” za bilo kakav kompromis o Kosovu.

Vučić je rekao da je to pozadina i onoga što su uradili prije dva dana.

“Oni žure, pošto im stvari u svijetu ne idu na ruku i ne idu u prilog i hoće po svaku cjenu zauzeti sjever Kosova, kako bi Srbi nakon toga mogli biti sretni da dobiju ‘eksteritorijalnost’ za crkve i manastire, što bi prihvatili Janković, Jeremić i ostali, a možda i ZSO kao nevladinu organizaciju”, rekao je Vučić za Prvu televiziju./HMS/

Komentari

Komentari