VRATITE SE DOK NIJE KASNO: MVEP poziva Hrvate u inozemstvu da se što prije vrate

Podijeli

Hrvatske vlasti pozvale su u petak sve svoje državljane u inozemstvu koji se namjeravaju vratiti u Hrvatsku da to učine što prije zbog mogućih poremećaja u zračnom prometu izazvanih globalnim širenjem koronavirusa.

Ako se hrvatski državljani nađu u situaciji prekinutog redovnog zračnog prometa mogu se javiti nadležnim veleposlanstvima i konzularnim uredima RH u zemlji u kojoj se nalaze, poručuje u petak Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski državljani u inozemstvu upozoravaju se da zbog pandemije koronavirusom (COVID-19) avioprijevoznici nerijetko i bez prethodne najave otkazuju sve veći broj međunarodnih letova.

Onima koji se nalaze u državama gdje su komercijalni letovi i druge vrste prijevoza još uvijek dostupni, MVEP preporuča da se vrate u Hrvatsku ako ne planiraju boravak nepredviđene duljine u zemlji u kojoj jesu.

U slučaju da Hrvatska u toj zemlji nema diplomatsko predstavništvo, oni se mogu obratiti Delegaciji EU u toj državi.

Mreža diplomatsko-konzularnih predstavništva RH, koja su na raspolaganju od 0 do 24 sata, neumorno radi na povratku hrvatskih državljana, često u suradnji s drugim državama članicama Europske unije, naglašava MVEP. Hina

Njemačka vlada razmatra potpuno ograničenje kretanja

U nekim gradovima poput Freiburga je već uvedeno ograničeno kretanje i napuštanje doma dopušteno je samo u slučaju odlaska u trgovinu živežnim namirnicama, apoteku ili k liječniku.

U većim gradovima poput Berlina ideja o potpunom ograničenju kretanja građana ne nailazi na plodno tlo.

“Zabrana izlaska iz domova isto nije mjera koja sve rješava”, rekao je gradonačelnik Berlina Michael Mueller. Ona je najavio da će vlasti u njemačkoj metropoli, ako bude zatrebalo, energičnije postupati prema onima koji se ne pridržavaju mjera.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) Srbin izašao prošetati psa u 21:00, spazila ga policija. Pogledajte što se dogodilo…
>>> PROPAST BLAGOSTANJA: Hrvati u Irskoj dobivaju otkaze, nemaju novaca ni za stanarinu
>>> Guardian došao do tajnih spisa Engleske zdravstvene organizacije, informacije o koronavirusu su šokantne
>>> DIREKTOR EPIDEMIOLOŠKOG INSTITUTA ŠOKIRAO: ‘Pandemija bi mogla potrajati dvije godine, a u ekstremnom slučaju…’
Komentari

Najnovije