fbpx
Nedjelja, listopad 20, 2019

VRATIO SE IKE: Pater Mandurić vratio se u Hrvatsku; evo gdje će voditi prvu duhovnu obnovu nakon povratka

Misa, slavljenje i molitveno bdjenje održat će se na otvorenom, odnosno vanjskom oltaru pored svetišta Majke Božje Remetske.

Euharistijsko slavlje predvodit će pater Ivan Ike Mandurić koji se nakon godine dana isusovačke probacije vratio iz inozemstva i ovo mu je prva duhovna obnova za mlade u Hrvatskoj nakon povratka. Molitveno bdjenje pred Presvetim od 20 sati predvodit će o. Antonio-Mario Čirko, župnik i upravitelj zagrebačkog svetišta u Remetama. Alan Hržica uz slavljeničku službu Molitvene zajednice Srce Isusovo glazbeno će animirati cijeli događaj praćen slavljem i duhovnom glazbom.

Duhovi ili Pedesetnica jedan su od najvažnijih kršćanskih blagdana. Taj dan slavimo silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, točno pedeset dana nakon Uskrsa.

Ovom svetkovinom završava uskrsno vrijeme, a slavi se i kao blagdan rođenja Crkve, budući da su apostoli tek po primanju sile odozgor govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se “dalo krstiti te su primili Duha Svetoga”. Kada je Duh Sveti sišao nad apostole, oni su dobili darove Duha Svetoga. Ti su im darovi pomogli u ispunjavanju misije, odnosno propovijedanju Evanđelja svim narodima, prenosi HKM

Ako nemate osobni prijevoz, do svetišta Majke Božje Remetske možete doći s Kaptola autobusnom linijom 226 i sa Svetica – stajalište kod Dinamovom stadiona s autobusnom linijom 203.

Komentari

Komentari