Petak, 10 travnja, 2020

VRAĆA SE SANADER? Evo zašto bi Uskoro mogao izaći iz zatvora

Nakon operacije, nekadašnji hrvatski premijer Ivo Sanader tjedan dana proveo je u bolnici te su ga potom odveli na rehabilitaciju u Krapinske Toplice. Nakon operacije koljena za rehabilitaciju su potrebna tri mjeseca, objasnio je prošli mjesec na sudu stalni sudski vještak za kirurgiju, traumatologiju i ortopediju Božidar Šebečić.

Sanader neće morati plaćati boravak u toplicama jer zatvorenicima koji imaju reguliran status zdravstvenog osiguranja troškove liječenja snosi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). Dok se nalazi u toplicama, kazna mu teče, no Sanader može zatražiti i prekid izdržavanja kazne. Prekid izdržavanja kazne zatvora znači privremeno otpuštanje zatvorenika iz kaznionice ili zatvora, za koje vrijeme izdržavanje kazne zatvora ne teče, prenosi dnevno.hr

“Teška artroza koljena je bolest koja je kod Sanadera započela prije 10 godina i ima progresivan tijek, a manifestira se tako što Sanader trpi bolove dok hoda, a uz to ima i visoki krvni tlak te poremećaj u radu srca”, rekao je na sudu vještak Šebečić. Prekid može trajati od 30 do 90 dana u 12 mjeseci, a radi liječenja najdulje godinu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Godinama su optuživali Hrvate, a sad se zna da su djecu u Petrinji ubili srpski specijalci
>>> PLENKOVIĆ KAPITULIRAO! Ne sluti na dobro: Ovime je priznao poraz
>>> ANTE GOTOVINA DAO IZJAVU ZA MEDIJE: Znakovita poruka umirovljenoga generala za izbore
>>> (VIDEO) Maskirala se u vuka i išla prestrašiti haskije, nije završilo kako je očekivala
Komentari

Komentari