Utorak, 14 srpnja, 2020

VOZAČI OPREZ! Hrvatska policija novim načinom hvata prebrze vozače

„Veliki brat“ očito sve vidi i sve je teže uhvatiti „krivinu“, a da se to na neki način ne zabilježi i adekvatno sankcionira. Vozači oprez! Hrvatska policija novim načinom hvata prebrze vozače i ovaj put kaznu šalje u roku 72 sata, a kod teških prekršaja vozačima prijeti zatvor.

Da, nije lažna vijest. Policija je pronašla drugačiji puno efikasniji način kontrole brzine vozila. Na cestama na području cijele Hrvatske policija je postavila nadzorne kamere na stupove javne rasvjete, a one koje uhvat eu prekršaju čekaju brze i oštre kazne. Tako je na primjer na zadarskom području postavljeno 12 kućišta za kamere, ali samo njih 5 imaju u sebi kameru koju policija seli iz kućišta u kućište. Tako vozači nikad ne mogu znati u kojem se kućištu nalazi kamera, a u kojem ne.

Ta informacija spada u policijsku tajnu. Vozačima želimo napomenuti kako se u spomenutim kućištima (nekim od njih) nalaze kamere visoke rezolucije snimke koje su u stanju zabilježiti prebrzu vožnju, mogu provjeriti je li automobil registriran ili ukraden, je li pojas vezan, nalazi li se mobitel u rukama… I ono što će sigurno zaprepastiti vozače uhvaćene u prekršaju i naučene kako kazne dolaze na kućnu adresu tek poslije nekoliko mjeseca, prenosi automobili.hr

S ovim novim kamerama snimljeni vozač će dobiti kaznu za samo 72 sata. Podsjetimo, oni koji su snimljeni kako voze brzinom za 50 km/h većom od dozvoljene dobe 3 kaznena boda i novčanu kaznu od 5.000 do 15.000 kuna ili 60 dana zatvora. Zato dobro razmislite gdje i kada, te koliko ćete jako pritisnuti pedalu gasa. Ako ne pazite moglo bi vas skupo koštati.

Komentari

Komentari