MORH

U povodu obilježavanja Dana Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (Gombr) Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu „Gašinci“ u četvrtak i petak održano je natjecanje za najbolji borbeni tim Gombr-e, a prvo mjesto osvojio je tim iz Vojno-obavještajne satnije, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Drugo mjesto osvojio je tim iz satnije Veze, a treće mjesto tim iz Logističke satnije. Na natjecanju je sudjelovalo 19 ustrojbenih formacijskih timova postrojbi Gombr-e od po četiri člana. Svaki je tim prošao stazu dužine 25 kilometara kroz ukupno osam radnih točaka noseći pritom opremu – borbeni ranac težak 20 kilograma te zaštitnu kacigu i masku.

Tijekom natjecanja provjeravale su se sposobnosti iz područja taktike, bojevih gađanja, orijentacije, prolaska kroz kontaminirano područje, bacanje ručne bombe, savladavanje opasnog područja i minskog polja, zbrinjavanja ranjenih te rukovanje osobnim naoružanjem.

U ime zapovjednika Gombr-e, brigadira Mije Validžića, zapovjednik natjecanja bojnik Ivan Liović zahvalio se sudionicima, upravljačkom dijelu na organizaciji i provedbi natjecanja.

Najboljim će natjecateljima biti uručene nagrade na središnjoj proslavi obilježavanja 12. obljetnice Gombr-e, koja će se 21. ožujka održati u vojarni 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima, navode iz Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. Hina

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!