Utorak, 7 srpnja, 2020

Vodostaji karlovačkih rijeka opadaju, a voda se sporo povlači sa cesta i dvorišta

Vodostaj Kupe u Karlovcu je u četvrtak u 8 sati pao na 717 centimetara, a Korane na 727 centimetara, što je 56 i 57 centimetra niže od vrhunca zabilježenog u utorak, no voda se u mnogim karlovačkim naseljima s prometnica i dvorišta kuća još nije povukla, izvijestio je karlovački Centar 112.

Zbog vode na kolniku zatvorena je za sav promet državna cesta D36 između Šišljavića i Donje Kupčine i  na području Koritinje,  županijska cesta 3149 Donje Mekušje – Kobilić, te lokalne ceste Brođani – Brežani, Utinja – Slunjski Moravci, cesta u Karasima, te nerazvrstane ceste Turanjski Lug – Otok, Cerovac Vukmanički – Rilj, Gornje Mekušje – Kamensko i u naselju Gradac.

Djelatnici Hrvatskih voda, Vodoprivrede, Aquaterma te profesionalni i dobrovoljni vatrogasci i dalje s visoko protočnim crpkama prebacuju procjedne i poplavne vode s kritičnih mjesta i uspješno drže vodu podalje od domova ljudi u Logorištu, Maloj Švarči i Mostanju, te od ne onih na drugom kraju grada u Zagrebačkoj ulici i u selu Šišljavić. Hina

Komentari

Komentari