Foto: Srećko Rundić

Vlatka Pokos: “Kad se vratim u Hrvatsku idem u politiku i borit ću se protiv nepravde”

Podijeli

Pjevačica i bivša voditeljica Vlatka Pokos odselila je u kanadsku, ali još se, kako kaže, bori protiv nepravde u Hrvatskoj. U intervjuu za 24 sata detaljno je objasnila kako se snašla u Kanadi, čime se bavi, je li na našoj estradi moguće imati prijatelje…

Iz intervjua prenosimo nekoliko najzanimljivijih detalja, a cijeli možete pročitati na slijedećoj poveznici:

‘Godinama su me zlostavljali, a kada se vratim idem u politiku’

Govorite nekoliko jezika, obrazovani ste, dokazali ste se, zašto za Vas nema posla u Hrvatskoj? Jeste li se nekome zamjerili?

Razglabanje na tu temu smatram gubljenjem vremena. Samo Vaše pitanje u sebi sadrži najveći problem i razotkriva korupciju u Hrvatskoj koja diše kroz apsolutno sve pore društva. Da ne spominjem seksizam. A kome sam se ja to mogla zamjeriti? I čime? Svojim postojanjem, stavom, integritetom, ženstvenošću? Vidite, dok se u Hrvatskoj ne počnu cijeniti znanje, rad i zdrava ambicija bez ikakvih drugih predrasuda, malicioznosti i osude, Hrvatska neće i ne može ići naprijed. Ja sam shvatila da moj talent i marljivost u Hrvatskoj malo znače i upravo to je bio glavni razlog mog odlaska. Ljudi su zauzeli nekakav primitivan stav o meni, ne žele sagledati činjenice niti biti razumni. nego se radije bave mržnjom i osuđivanjem mog privatnog života. Ipak, vjerujem da će moj život,rad i postignuća pokazati tko sam.

Izlazite li, s kime se družite?Ne izlazim previše, mislim da je važnija kvaliteta izlaska. Stekla sam neke nove prijatelje, najviše preko posla, i s njima se družim. Po prirodi sam individualac, sama kreiram svoj život i put te ne njegujem nikakve veze s ovdašnjom hrvatskom zajednicom. Dakako, rado upoznajem naše ljude, ali isključivo individualno. Imam internacionalno društvo i jako puno sam naučila o drugim narodima i kulturama, osobito kineskoj.

Volim biti i sama, posjetiti neku lijepu izložbu, a svakako ću u budućnosti više istraživati fantastičnu kazališnu i mjuzikl scenu u Torontu. Obožavam izlaziti u restorane i isprobavati nove kuhinje iako su sva moja omiljena mjesta talijanska.

U slobodno vrijeme intenzivno pratim politiku, posebno američku i domaću, puno čitam, slušam glazbu, kuham… Naravno, tu je uvijek moja velika ljubav, sport. Intenzivno treniram najmanje dva puta tjedno i osjećam se fantastično.

Čime se bavite?

Ne želim otkrivati detalje o životu u Kanadi, vjerojatno ću ih otkriti u nekoj novoj knjizi. Mogu vam reći da radim normalan posao, vezan uz marketing i prodaju. Već više od dvije godine radim za istu kompaniju i zadovoljna sam. Priče o liberalnom kapitalizmu koji izrabljuje radnika su za naivne i ograničene. U Kanadi se radi osam sati dnevno, svaka prekovremena minuta vam je pošteno plaćena. Čak vam nije ni dopušteno raditi previše prekovremenih sati jer poslodavac želi da budete efikasni, a ne premoreni. Ja imam i izvrsne beneficije, a u Kanadi svatko ima zdravstveno osiguranje od države plus privatno od tvrtke. Stoga se ne treba čuditi što je Kanada najpoželjnija destinacija na svijetu za imigraciju. Kanada je zemlja velikih mogućnosti i ako ste inteligentni, elokventni i profesionalni, mnoga vrata su vam otvorena. Naravno, ne trebate poznavati nikoga da biste pronašli dobar posao. Morate samo imati dobar životopis i znati se prezentirati. Isključivo se gledaju sposobnost i rad.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Hrvatska mora isplatiti 78.000 kuna odštete vozaču koji je u Srbiju švercao skoro 5 milijuna eura!?
>>> Otkriveni detalji: Evo kako se muškarac u Njemačkoj zarazio koronavirusom, na testiranju još 40 osoba
>>> Srpska pravoslavna crkva prozvala sisačkog biskupa Vladu Košića
>>> KRIZA U ‘REGIONU’: “Vučića je zabrinulo mokrenje po srpskoj zastavi na koje vlasti nisu reagirale…”
Komentari

Najnovije