Nedjelja, 16 veljače, 2020

Vlastita stranka napala Merkel: Prevarila si nas! Migranti nisu integrirani, bili smo naivni

“Mama” Merkel, članica Bilderberg grupe, koja je provela agendu svojih “šefova u sjeni”, je sada na kraju svojeg političkog puta napadnuta od svoje vlastite stranke

Gospodarsko krilo vladajuće Kršćansko-demokratske unije (CDU) smatra da većina izbjeglica koje su nakon 2015. došle u Njemačku nisu integrirane u dovoljnoj mjeri, prenose njemački mediji.

“Slogan Angele Merkel iz 2015. ‘Uspjet ćemo’ se nažalost do danas nije ispunio. Moram upozoriti da ne bismo ponovno pali u fazu naivnosti u kojoj smo se tada nalazili”, rekao je u razgovoru za novinsku agenciju dpa glavni tajnik Gospodarskog vijeća CDU-a Wolfgang Steiger.

On je opovrgnuo nedavni istup predsjednika Saveza njemačkih poslodavaca Inga Kramera koji je ustvrdio da je većina izbjeglica dobro integrirana u njemačko tržište rada, čime je slogan kancelarke Merkel ispunjen.

“Ako želimo reći cijelu istinu, moramo reći i to da od 2015. imamo milijun novih primatelja socijalne pomoći”, rekao je Steiger. Ona je ustvrdio kako je “sreća” što je istodobno pao broj domaćih primatelja socijalne pomoći pa se porast zbog useljenika nije u toj mjeri osjećao.

“Očito naš dobar socijalni sustav privlači izbjeglice iz čitavog svijeta”, kazao je Steiger u razgovoru za dpa.

Steiger se zauzeo za useljavanje, ali po jasnim principima i potrebama njemačkog tržišta rada.

“Potrebni su nam pravi stručnjaci”

“Nama su potrebni pravi stručnjaci a ne nekvalificirani radnici koji će pri sljedećem slabljenju gospodarskog rasta, što nas nažalost uskoro očekuje, izgubiti posao i koje onda moramo trajno financijski podržavati”, istaknuo je.

Stegier je upozorio i na rastuće nezadovoljstvo i gubitak povjerenja građana u državne institucije zbog porasta “specijalne vrste kriminala” povezanog s useljavanjem i nemogućnosti države da iz zemlje izbaci one koji su se ogriješili o zakon.

“Poruka mora glasiti: Njemačka bira ljude koji smiju useliti na temelju kvalifikacija ili iz humanitarnih razloga”, poručio je Steiger.

Odluka Angele Merkel iz rujna 2015. da otvori granice za stotine tisuća izbjeglica još je uvijek sporna ne samo na desnom rubu društva nego i unutar same demokršćanske Unije CDU/CSU, a izbjeglička tematika je indirektno utjecala i na smjenu na vrhu CDU-a i odlazak Merkel s mjesta predsjednice stranke prije mjesec dana.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> TIMOTHY LESS: Republika Srpska će se odvojiti od BiH

>>> Vaha otvoreno o Zdravku Mamiću; mnogima se ove njegove riječi neće svidjeti

>>> Juventus priprema više od 200 milijuna eura za najveći transfer u povijesti, ali to bi za Mandžukića definitivno bio kraj

Komentari

Komentari