Utorak, 14 srpnja, 2020

POČELA VLADINA KAMPANJA? Plenković napao referendum o izbornom zakonu

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za javnost nakon svečane sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Komentirao je aktualne političke događaje – proces postizanja nagodbe u Agrokoru, odnos s predsjednicom te potpise za referendum GI “Narod odlučuje”, rekavši da su njezina pitanja koja govore o predstavnicima nacionalnih manjina “promašena, čak i neodgovorna” te je netočno naveo da se dosada nije izjašnjavao o tome kako “ne bi utjecao na proces”.

Podsjetimo, premijer je u nekoliko navrata tijekom prikupljanja potpisa napao Inicijativu te jasno zauzeo stranu po pitanju po kojemu bi trebao biti neutralan i dozvoliti građanima da se demokratski izjasne. Mediji su također prenijeli i kako je sugerirao HDZ-ovim gradonačelnicima i načelnicima otežavanje prikupljanja potpisa.

N1 donosi:

Komentirao je premijer Andrej Plenković i rezultate Inicijative Narod odlučuje koja je danas objavila da je prikupljeno dovoljno potpisa za pokretanje referenduma o izmjenama izbornog sustava.

‘Treba vidjeti jesu li pitanja za referendum u skladu s Ustavom. To je prije svega na Odboru za ustav. Takva vrsta pitanja, kojima se prava manjina smanjuju na referendumu, kompletno su promašena, čak neodgovorna.

‘Po meni svako diranje u prava manjina nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i ne vidim kako bi se o tome moglo odlučivati o referendumu, takvo zadiranje u prava manjina za mene kao predsjednika HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske je apsolutno neprihvatljivo’, rekao je premijer.

‘Govorim to danas jer nisam htio utjecati na proces. To je korak unatrag za razinu prava postignutu u hrvatskoj demokraciji’, rekao je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> “ODURNO JE BITI CRNAC U ITALIJI” Balotelli rasplakao zemlju priznanjem što mu sve rade

>>> (FOTO) ŠOKANTNA PORUKA: Šešelj posjetio ”Legiju” u zatvoru, pogledajte što piše na papiru koji mu je dao ubojica

>>>  DODIK: Moramo stajati na liniji obrane prava Hrvata. Kad bi se Bošnjaci obračunali s njima, Srbi bi bili na redu

>>> Ostojić o referendumu: “Oni mogu reći kako misle da imaju dovoljno potpisa, ali…”

Komentari

Komentari