Petak, 10 srpnja, 2020

Vlada na telefonskoj sjednici preraspodijelila još 182 milijuna kuna u Ministarstvo zdravstva

Ostvarenim uštedama u okviru proračunskih limita, Vlada RH u četvrtak je na telefonskoj sjednici preraspodijelila više od 182 milijuna kuna u Ministarstvo zdravstva.

Na sjednici je donesena i odluka o dodjeli novčanih sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Republika Hrvatska za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala u iznosu od 145.705.191,00 kuna.

Ujedno je Ministarstvo zdravstva isplatilo 36.426.298,00 kuna dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala za podmirenje dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova kojima su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Iz Vlade podsjećaju kako su u rebalansu proračuna u prosincu, unutar proračunskih limita, u Ministarstvo zdravstva već preraspodijelili više od 300 milijuna kuna.

Tako je, u proteklih mjesec dana, ostvarenim proračunskim uštedama u to ministarstvo preraspodijeljeno dodatnih gotovo pola milijarde kuna, stoji u priopćenju.

(Hina) (fah)

Komentari

Komentari