Subota, 5 prosinca, 2020

VJERUJEMO HGSS-u, A NE SDSS-u! Javila se svjedokinja iz Rijeke: MATKO NIJE KRIV!

Poznati novinar i voditelj emisije Bujica, Velimir Bujanec komentirao je na facebooku:

VJERUJEMO HGSS-u, A NE SDSS-u!

Redakciji Bujice javila se svjedokinja iz Rijeke: MATKO NIJE KRIV!

Svima onima koji dobro poznaju lik i djelo notornog Dobrivoja Arsića, potpuno je jasno što se, zapravo, dogodilo u Viškovu. Na društvenim mrežama postoji više verzija “incidenta”, a redakciji Bujice javila se gospođa (podaci poznati uredništvu), čije svjedočenje baca posve drugo svjetlo na cijeli događaj, od “službene verzije” zbog koje je Matko Škalamera završio u pritvoru.

Dobrivoje Arsić je, prema tvrdnjama našeg izvora, nakon dolaska u Hrvatsku samoinicijativno, bezobrazno i bez odgovarajućih dozvola “uredio” dio javnog prostora i proglasio ga “svojim privatnim parkiralištem”. Mnoge građane koji bi tu parkirali svoje automobile vrijeđao je i napadao, prijetio im… Naročito bezobrazan bio je prema Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, a napao je i jednog Albanca. Na sve to baš nitko nikada nije reagirao, a onda se jednog jutra neviđenom bezobrazluku usprotivio hrabri Matko Škalamera.

Svjedokinja, nadalje, tvrdi da Matko uopće nije psovao Arsića po nacionalnoj osnovi, niti je s agresivnim uzurpatorom javnog prostora imao bilo kakav fizički kontakt!

U sličnim situacijama policija obično podnosi prekršajne prijave za “ometanje javnog reda i mira” protiv obje strane i sve završi s nekom sitnom novčanom kaznom – kaže nam jedan iskusni odvjetnik, uz napomenu kako je čudno da Arsić nije priveden na policiju, a Škalamera jest. U konkretnom slučaju, očito se podleglo javnoj histeriji koju već godinama diktiraju Pupovac i slični, pa je Matko suspendiran, medijski razapet i – zatvoren.

U cijeloj je priči naročito sramotno ponašanje Plenkovićevog ministra Božinovića. Umjesto da zaštiti svog čovjeka, uglednog člana HGSS-a, on se svrstao na stranu lika koji već duže vrijeme maltretira sve oko sebe, a svojom nacionalnom pripadnošću korist se kako bi opravdao bahato ponašanje i glumio žrtvu. Riječ je o već uhodanom obrascu ponašanja pojedinih Srba, naročito u Vukovaru, gdje učestalo provociraju Hrvate i pred policijom ih lažno optužuju za psovanje na nacionalnoj osnovi. Zaključak se nameće sam po sebi; Pupovac i bratija inspirativno djeluju na svoje simpatizere u različitim krajevima Hrvatske – da galame o “ugroženosti”, a priča je od Vukovara, preko Knina, sada došla i do Viškova.

Nedopustivo je da čestiti čovjek, čiji je životni poziv spašavanje drugih ljudi – sada čami u pritvoru, što je čisti politički progon utemeljen na lažima i dodvoravanju predstavnika izvršne i sudske vlasti stupu vladajuće koalicije – SDSS-u.

PHOTO: Umjesto uglednom i hrabrom članu HGSS-a Matku Škalameri, “naše” institucije vjeruju podoficiru okupatorske JNA, koji je nakon stvaranja Hrvatake države pobjegao u Srbiju, a sada se vratio uživati u mirovini…

Komentari

Komentari