epa09372972 Primoz Roglic of Slovenia celebrates winning in the Men's Road Cycling Time Trial at the Tokyo 2020 Olympic Games at the Fuji International Speedway in Oyama, Japan, 28 July 2021. EPA/CHRISTOPHER JUE

VJERUJEMO HGSS-u, A NE SDSS-u! Javila se svjedokinja iz Rijeke: MATKO NIJE KRIV!

Podijeli

Poznati novinar i voditelj emisije Bujica, Velimir Bujanec komentirao je na facebooku:

VJERUJEMO HGSS-u, A NE SDSS-u!

Redakciji Bujice javila se svjedokinja iz Rijeke: MATKO NIJE KRIV!

Svima onima koji dobro poznaju lik i djelo notornog Dobrivoja Arsića, potpuno je jasno što se, zapravo, dogodilo u Viškovu. Na društvenim mrežama postoji više verzija “incidenta”, a redakciji Bujice javila se gospođa (podaci poznati uredništvu), čije svjedočenje baca posve drugo svjetlo na cijeli događaj, od “službene verzije” zbog koje je Matko Škalamera završio u pritvoru.

Dobrivoje Arsić je, prema tvrdnjama našeg izvora, nakon dolaska u Hrvatsku samoinicijativno, bezobrazno i bez odgovarajućih dozvola “uredio” dio javnog prostora i proglasio ga “svojim privatnim parkiralištem”. Mnoge građane koji bi tu parkirali svoje automobile vrijeđao je i napadao, prijetio im… Naročito bezobrazan bio je prema Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, a napao je i jednog Albanca. Na sve to baš nitko nikada nije reagirao, a onda se jednog jutra neviđenom bezobrazluku usprotivio hrabri Matko Škalamera.

Svjedokinja, nadalje, tvrdi da Matko uopće nije psovao Arsića po nacionalnoj osnovi, niti je s agresivnim uzurpatorom javnog prostora imao bilo kakav fizički kontakt!

U sličnim situacijama policija obično podnosi prekršajne prijave za “ometanje javnog reda i mira” protiv obje strane i sve završi s nekom sitnom novčanom kaznom – kaže nam jedan iskusni odvjetnik, uz napomenu kako je čudno da Arsić nije priveden na policiju, a Škalamera jest. U konkretnom slučaju, očito se podleglo javnoj histeriji koju već godinama diktiraju Pupovac i slični, pa je Matko suspendiran, medijski razapet i – zatvoren.

U cijeloj je priči naročito sramotno ponašanje Plenkovićevog ministra Božinovića. Umjesto da zaštiti svog čovjeka, uglednog člana HGSS-a, on se svrstao na stranu lika koji već duže vrijeme maltretira sve oko sebe, a svojom nacionalnom pripadnošću korist se kako bi opravdao bahato ponašanje i glumio žrtvu. Riječ je o već uhodanom obrascu ponašanja pojedinih Srba, naročito u Vukovaru, gdje učestalo provociraju Hrvate i pred policijom ih lažno optužuju za psovanje na nacionalnoj osnovi. Zaključak se nameće sam po sebi; Pupovac i bratija inspirativno djeluju na svoje simpatizere u različitim krajevima Hrvatske – da galame o “ugroženosti”, a priča je od Vukovara, preko Knina, sada došla i do Viškova.

Nedopustivo je da čestiti čovjek, čiji je životni poziv spašavanje drugih ljudi – sada čami u pritvoru, što je čisti politički progon utemeljen na lažima i dodvoravanju predstavnika izvršne i sudske vlasti stupu vladajuće koalicije – SDSS-u.

PHOTO: Umjesto uglednom i hrabrom članu HGSS-a Matku Škalameri, “naše” institucije vjeruju podoficiru okupatorske JNA, koji je nakon stvaranja Hrvatake države pobjegao u Srbiju, a sada se vratio uživati u mirovini…

Komentari

Najnovije