Srijeda, 15 srpnja, 2020

Viktor Orban: EU želi stvoriti ‘europsku imperiju’ koja će pokoriti države na kontinentu

Mađarski premijer Viktor Orban ponovio je danas tvrdnje da Europska unija želi stvoriti “europsku imperiju”, koja će “pokoriti države na kontinentu”.

Orban je pozvao birače da odbace globalizam i podrže “kulturu domoljublja” na europskim parlamentarnim izborima sljedeće godine, prenio je AP.

Mađarski premijer je rekao da će, ukoliko se migracije nastave, autohtoni Europljani postati manjina, a teror će postati dio života u većim gradovima.

Europska unija želi preuzeti obranu vanjskih granica pojedinih država kako bi omogućila ulazak migranata, izjavio je Orban sredinom rujna, prenosi kamenjar

Upravljanje migracijom
Prema njegovim riječima, europske birokrate “ne žele zaustaviti migracije, već žele njome upravljati”, prenosi agencija AP.

“Nije ispravno to što žele od nas oduzeti pravo na zaštitu granica i to što Bruxelles želi dirigirati obranom mađarskih granica. Naše granice ne samo da brane profesionalci, već i domoljubi”, kazao je on.

Mađarski premijer citirao je izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel u kojoj je ona poručila kako će države članice EU-a morati ustupiti pojedina nacionalna prava Frontexu.

Komentari

Komentari