VIJEST O KAŽNJAVANJU POZDRAVA ZDS – LAŽ?! Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu sve objasnio

Podijeli

Vijest o “presedanskoj odluci” kojom je pozdrav “Za dom spremni”  po presudi Visokog prekršajnog suda nezakonit, može se nazvati temom dana, pri čemu su ovu vijest “zdravo za gotovo” uzeli i  prenijeli svi mediji, uključujući i one regionalne.

Članak koji je za Jutarnji list napisala Slavica Lukić, a kojim se proglašava pobjeda zbog konačne odluke o ovom pozdravu, donosi poluistinu na koju se osvrnuo i odvjetnik Marka Perkovića – Thompsona, Davorin Karačić.

“To kao prvo, nije presedan, jer u hrvatkome pravnome sustavu ne postoje presedani. Moguće je da neko drugo vijeće zaključi potpuno drugačije. Nema presedana, ja imam u svojem uredu potpuno različite odluke Visokog prekršajnog suda”, kazao je Karačić za naš portal.

Sličnu stvar za N1 izjavio je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, Ivan Turudić:

“Odluka je takva kakva jest, hoće li to biti obvezno ubuduće za sve, za sva tijela prekršajnog progona, zapravo, mislim da ne. Posve je moguće da drugo vijeće Prekršajnog suda u sličnoj situaciji donese drukčiju odluku”. Objasnio je da “kako bi to bilo obvezno za sva vijeća Prekršajnog suda, važno je da se donese pravno shvaćanje u kojemu bi se onda kazalo da je pozdrav “Za dom spremni” prekršaj, odnosno, tko pozdravlja tim pozdravom čini prekršaj”.

Izvor: Dnevno.hr

Komentari

Najnovije