Srijeda, 26 veljače, 2020

(VIDEO) GLASNOVIĆ u Saboru o korupciji: “Zašto ne postoji registar direktora koji su upropastili državna poduzeća”

General Željko Glasnović je u Hrvatskoj Saboru postavio pitanje korupcije, te zapitao zašto ne postoji registar socijalističkih direktora koji su još tada upropastili i okrali poduzeća te  optužio “lijevo i desno krilo partije”.

Pitao je što je s porijeklom imovine “skojevaca”, tko je to podijelio, te upitao i što je s dosjeima “bivših udbaša koji i danas sjede u Hrvatskom saboru”, te ustvrdio da su HTV-ove emisije “Peti dan”, “Labirint” i “Nedjeljom u 2” “ispovjedaonica za ‘crvene kmere'”. To je cenzura i o tome se ne govori, kazao je.

Nakon što mu je iz saborskih kluba tijekom govora dobacivao HSS-ov zastupnik Željko Lenart Glasnović je uzvratio, “Ti si jedan prevrtljivi kameleon. Ti si za mene jedna gnjida”, nakon čega je gotovo došlo do fizičkog sukoba.

Bio sam dijete kad je moja obitelj, kao i mnoge hrvatske obitelji nakon 1945., bila prisiljena bježati od beznađa i spašavati život izvan svoga doma i Domovine. Kao i mnogi drugi Hrvati, članovi moje obitelji završavali su u masovnim grobnicama, na križnim putevima i u kazamatima. Oduzeti su im svi posjedi i imovina koju su generacijama, teškim radom stjecali. Mojemu djedu, kao hranitelju obitelji, nakon 10 godina robije u KPD Zenica, osim imovine, oduzeta su i sva građanska prava, uključujući pravo na rad. Križni put, zatvaranja i razne druge torture doživjele su i moja baka, majka i tete.

A 1991., kad je trebalo spašavati ovaj Hrvatski narod i Domovinu od istog agresora, moj brat i ja vratili smo se iz svoje udobnosti braniti ovaj narod, ne žaleći svoje živote. Brat je prošao 15 mjeseci nezamislivih tortura u četničkom zarobljeništvu gdje su mu bušili koljena s bušilicom, bez uha, bez kože na leđima…

A pitanje za dvojnika Stane Dolenca iz HSS-a koji bezočno diže svoju bezvratu masnu glavu u Saboru: gdje je bio kad se branila Domovina i narod (kažu da je, kao i svaki miš, pobjegao u mišju rupu)? Zašto se priključio crvenoj opciji koja je, uz hrvatski narod, pobila i prvake HSS-a, zatvarala Radićevu ženu, uništila Hrvatsko selo…?

DRAGI HRVATSKI DOMOLJUBI, ŠIRITE ISTINU O HRVATSKOJ POVIJESTI. ISTINA JE KAO LAV – PUSTI GA ON ĆE NAĆI SVOJ PUT”, napisao je Željko Glasnović

Komentari

Komentari