Utorak, 31 ožujka, 2020

(VIDEO) Zrakoplov se zabio u kuću pri polijetanju, najmanje 14 mrtvih

Najmanje 14 osoba je poginulo u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u petak u blizini Almatija u Kazahstanu, kad se srušio zrakoplov kompanije Bek Air sa 95 putnika i pet članova posade.

Zrakoplov marke Fokker 100 letio je prema kazahstanskom glavnom gradu Nur-Sultanu kad je “pri polijetanju počeo gubiti visinu, probio betonsku ogradu i udario u manju zgradu”, stoji u izvješću kazahstanskog Odbora za civilno zrakoplovstvo.

Osim 14 poginulih, spasilačke ekipe su izvukle još 22 osobe koje su u bolnicu dopremljene s ozljedama opasnima po život, obznanjeno je iz ureda gradonačelnika Almatija.

Uprava zračne luke u Almatiju i spomenuti Odbor objavili su da spasilačke ekipe čine sve kako bi oslobodile preživjele.

Zrakoplov je trebao poletjeti u zoru, a u području zračne luke bila je gusta magla. Objavljene fotografije u kazahstanskim medijima pokazuju zrakoplov koji je polomljen u dva dijela uz djelomično uništenu zgradu.

Još uvijek nije poznat uzrok nesreće. Kazahstanski Odbor za civilno zrakoplovstvo prizemljio je sve letjelice tipa Fokker 100 do završetka istrage.

“Oni koji su odgovorni će biti žestoko kažnjeni u skladu sa zakonom”, objavio je na twitteru kazahstanski predsjednik Kasim-Jomart Tokajev, izrazivši sućut obiteljima žrtava.

Komentari

Komentari